Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Interview met freak wavers Kieteldood

Interview met freak wavers Kieteldood
Pernilla Ellens

Kieteldood kietelt Eindhoven Rockcity! De jonge band, bestaande uit de blonde zangeres Dany van Dorst,Cas Krijnen, Lars Anthonissen en Martijn Claessens noemt hun muziek freak wave. Of die benaming terecht is, kunnen we volgende week beoordelen. Dinsdag 22 november spelen ze in het Stroomhuisje, in het voorprogramma van de Belgische band Kapitein Korsakov, die een ‘’explosie aan ongemakkelijke emoties’’ beloofd. Artwork heeft Kieteldood nog niet, maar arty zijn ze zeker. Hoogste tijd dus om deze nieuwe band uit Eindhoven eens te ondervragen!

kieteldood2

Kieteldood

Vertel! Wie zijn jullie, en wat doen jullie?
Wij zijn Kieteldood, wij zijn mensen en we maken mensenmuziek. Wij maken een ballenbak zonder ballenherrie. We verzinnen dingen, dan gaan we dat spelen, dan gaan we optreden en dan gaan we het opnemen.

Wat betekent Eindhoven Rockcity voor jullie? Zijn er bands waarmee jullie je verbonden voelen, of misschien labels, of initiatieven?
Lekker rocken in de city is onze legacy, dus het betekent wel wat voor ons. We voelen ons vooral verbonden met Tsar Bompa, Ruud Borgers, andere mensen, Prinz Klauz en No Ringo en Bagdaddy Records. (Kinderfeestjestip: Dierenrijk Europa)

Wat staat er op momenteel op in de slaapkamers? Welke bands inspireren jullie?
Shout out naar Mac, alles wat op Dour stond in 2016. Tjalling. Shout out naar Mac.

Kijken jullie uit naar de show met Kapitan Korsakov?
Nogal wiedus, wij kijken er naar uit.

Tot slot: Wat staat er verder voor jullie op de programmering? wat willen jullie nog gaan doen met de band?
Oud & Nieuw vieren, de Engel van de Maas bezoeken (Bert, van ‘t Keldertje in Maastricht), spiegels perfect tegenover elkaar zetten. Door de bomen het bos niet meer zien. Werken aan ons zelfvertrouwen. EP uitbrengen. Momfest met Orgaanklap. EP release met veel mensen. Gewoon chillen. Shout out, deze keer naar Pesso en Knarrie
Maar even serieus, ohnee. We willen vooral fijne tijden beleven met elkaar.

Enfin, of we van dit interview wijzer van geworden zijn valt te betwijfelen, maar het kietelt onze verwachting zeker. Er is maar een manier om de echte Kieteldood te ervaren: ga naar hun show!

Link naar het event.