Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Eerste namen Bospop 2017

Eerste namen Bospop 2017
Guido Segers

De eerste vier namen voor Bospop 2017 zijn een feit. Volgend jaar staan o.a. Beth Hart, Anastacia, Anouk en Airbourne op het podium in Weert tijdens de 37ste editie van Bospop. Bospop vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start zaterdag 18 februari 2017 om 10.00 uur via de site en ticketmaster.

Met haar rauwe stemgeluid en oprechte nummers maakt Beth Hart al meer dan 20 jaar muziek met invloeden vanuit de soul, blues, rock en jazz. Haar muziek komt uit pure emotie en haar optredens zijn vol passie. Tijdens haar carrière werkte ze samen met grote artiesten als Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash en Buddy Guy. Volgens Blues Magazine is Beth Hart “de ultieme vrouwelijke rockstar”. Beth Hart houdt van Nederland en Nederland houdt van Beth Hart. Dat laatste bleek wel toen het meest recente concert van de Amerikaanse zangeres in de Heineken Music Hall binnen no-time uitverkocht.

Met een mix van soul, pop en rock groeide Anastacia begin 2000 uit tot een ware superster. Haar unieke en herkenbare stemgeluid bereikte al snel de top van de hitlijsten. Met I’m Outta Love scoorde Anastacia haar eerste wereldwijde hit. Hier blijft het niet bij want Anastacia schreef nog vele hits op haar naam waaronder Left Outside Alone, Sick and Tired, Paid My Dues en Stupid Little Things. Op de stralende eerste dag van Bospop 2015 zorgde Anastacia voor een vroeg hoogtepunt door het hele veld een uur lang mee te laten zingen en dansen met hits die iedereen kent.

Anouk behoeft eigenlijk geen introductie meer; sinds 1997 bracht ze al negen studioalbums uit die allemaal veel succes kenden. De Haagse zangeres stapelde de afgelopen decennia megahit op megahit (van een stevige knaller als R U Kiddin’ Me tot het Nederlandstalige Dominique), schreef meer dan eens festivalgeschiedenis en krijgt anno 2017 moeiteloos meerdere keren op rij een zaal van het formaat Ziggo Dome vol. Onlangs bracht ze twee langspelers in één jaar uit, waarvan Fake It Till We Die de nieuwste is. Anouk hoeft echter nooit te doen alsof: ze is een rasentertainer.

Als je aan hardrock uit Australië denkt, denk je natuurlijk automatisch aan AC/DC. Toch heeft het land ‘down under’ wel meer te bieden in dat genre. Ook Airbourne is namelijk hard op weg een wereldact te worden met rechttoe-rechtaanrock die vooral live goed tot zijn recht komt. Zanger Joel O’Keeffe vindt de onvermijdelijke vergelijkingen met die legendarische band prima. “Het zegt me vooral dat we trouw zijn gebleven aan Aussie pubrock en nooit water bij de wijn hebben gedaan. Ik zie het dus als een compliment.”

Op Bospop treden zesentwintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden

Stichting Bospop en MOJO presenteren

BOSPOP 2017

Zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 | Evenemententerrein A2 Weert Noord
Bospop wordt mede mogelijk gemaakt door NPO Radio 2 en Lust For Life.