Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Mystic Braves warmen ijskoud Stroomhuis op

Mystic Braves warmen ijskoud Stroomhuis op
Redactie

In het ijskoude Stroomhuis komen we vanavond genieten van twee hele zonnige bands. Equal Idiots en Mystic Braves staan op het programma. Een prima line-up voor de zaterdagavond

Tekst & Foto’s: Steffie van den Tillart

Het is nagenoeg vol in het Stroomhuis wanneer de Equal Idiots aftrappen. De tweekoppige Belgische band geeft enorm veel power en laat vooral de rauwere randjes zien vanavond. Snoeiharde gitaar en hard rammen op het drumstel. Je zou bijna zeggen te hard voor wat er nog komen gaat. Een bandje wat goed op zijn plek valt in de omgeving van het Stroomhuis, maar toch heel gedurfd. De band neemt vooral zichzelf niet te serieus en zie je overduidelijk zelf het meest genieten.

img_7853 img_7868

Mystic Braves, afkomstig uit de States, zetten vooral de heerlijke sixties vibes neer op het podium. en dat werkt. Ze starten met het nummer ‘Mystic Rabbit’, een heerlijk wegdroom nummer om meteen in de goede stemming te komen. De visuals die deze avond worden verzorgd door twee jongens die eruit zien alsof ze net terug zijn van Woodstock, helpen bij het verzorgen van het volledige plaatje. De gekleurde olievlekken op de muur en de tamboerijn nemen je mee. Stilstaan is eigenlijk al niet meer mogelijk en het Stroomhuis wiegt mee op de vibes.

Hoewel veel nummers op elkaar lijken blijft het interessant om naar te kijken en te luisteren, het is een ontspannen band die elkaar duidelijk goed aanvoelen op het podium. Dat ze deze stemming overbrengen op het publiek blijkt bij de toegift, iedereen joelt en schreeuwt voor meer. Een fijn ontspannen avondje in het Stroomhuis, georganiseerd door de Effenaar. Je nodige portie zon en surf vibes voor de koude wintermaanden.

img_7886 img_7888 img_7902-1