Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Timecop1983 – Lovers EP – Part I

Timecop1983 – Lovers EP – Part I
Redactie

Review Overview

Score
6.5
6.5

Rating

Ik heb een grote voorliefde voor retro. Mijn Super Nintendo draait regelmatig overuren, evenals mijn VHS speler. Ik koop nog steeds videobanden en met veel plezier kijk ik daar ‘Big Trouble In Little China’, ‘They Live’, ‘Blade Runner’ of een ander 80s briljantje mee. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen, dat als ik dan vervolgens een schijfje voorbij zie komen waarvan de maker Timecop1983 heet, ik een beetje van enthousiasme ga stuiteren!

Jordy Leenaerts, woonachtig in Gemert, is de man achter dit melancholische synthwave project. Deze beste man heeft een goed oor voor melancholie, iets wat bij mij veelal de juiste snaar raakt. Dromerige, mid tempo passages, hoopvolle melodieën; met de ‘Lovers EP – Part 1’ zet hij een plaat neer die me van het begin tot het einde doet herinneren aan momenten waarop de actieheld een inspiratievol moment beleeft in tijden van nood.

Het geheel zit sterk in elkaar, al heb ik wel het gevoel dat deze plaat iets te veel uit hetzelfde vaatje tapt. De tracks blijven wel heel erg in hetzelfde tempo hangen. Ik heb het gevoel dat wat meer tempo shifts, deze schijf wat meer kleur had gegeven. Een kanttekening is wel, dat deze plaat een deel is van wat in totaal twee schijven gaat zijn, dus ik ben voorzichtig met mijn oordeel totdat ik beide platen naast elkaar gehoord heb. Tevens is het ook wel enigszins een verademing naast artiesten als Perturbator, Lazerhawk, Power Glove en consorten, die voornamelijk in de zwaardere dansvloer synthwave rondhangen. Voor menigeen liefhebber van retro, raad ik dit plaatje aan.