Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juni 2024

Scroll to top

Top

Female Metal Event maakt eerste 2017 namen bekend

Delain
Reno van der Looij

In 2017 is Eindhoven wederom het toneel voor de inmiddels vierde editie van Female Metal Event. De organisatie heeft zojuist de eerste reeks namen naar buiten gebracht met oa. Delain, Mayan en Weeping Silence. FemME vindt plaats van 22 tot 24 september 2017.

Nederland is in deze eerste aankondiging goed vertegenwoordigd. Charlotte Wessels (foto) van Delain is het gezicht van het festival. Delain vierde afgelopen zaterdag nog haar de 10de verjaardag. Niet helemaal Nederlands maar wel met een sterke Nederlandse basis is Mayan. De headliner van de eerste editie.

Als je doom en gothic bij elkaar brengt, krijg je Weeping Silence. De Maltezers brachten onlangs het goed ontvangen vierde album “Opus IV Oblivion” uit. In het thuisland al een gevestigde naam, op FemME zet het Amerikaanse Edge of Paradise hun eerste schreden in Europa. De laatste act in rij is maar sporadisch op de planken te vinden. Met het recente album “Candyland” op zak doet Theatres des Vampires FemME (en Nederland) aan.

Female Metal Event trekt Eindhoven in

Nadat eerdere edities zich concentreerden in de Effenaar, wordt FemME 2017 nu een Eindhoven feestje. Op 22 september zul je de bands aantreffen op beide podia van Dynamo. Op 23 september is het op de oude bekende plek, de Effenaar. Voor de akoestische zondag trekt het festvial naar de theaterzaal van het Blue Collar Hotel. Tevens nieuw in 2016: de pre-party op 21 september in Dynamo en de dagelijkse after-parties in The Jack.

Tickets en daarbij behorende prijzen vind je hier.

FEMME