Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Het Eindhoven Rockcity album van het jaar is….

jaaralbums
Reno van der Looij

Dit jaar is de ‘Eindhovense Bonusplaat‘ nieuw ge├»ntroduceerd bij het samenstellen van de jaarlijsten. Uit alle (kleine 40) inzendingen van zowel onze eigen Eindhoven Rockcity crew en redactie als die van de Eindhovense muziekscene (muzikanten, programmeurs, marketeers etc.) hebben we de Eindhovense balans opgemaakt.

De telling was redelijk eenvoudig: Hoe vaak is de ‘Eindhoven Bonusplaat’ genoemd + extra punten als een Eindhovense release in een persoonlijke top 5 terecht is gekomen + het oordeel van de recensent uit de review (duiding onderaan). Het leek even een close call te worden tussen Mozes And The First Born en het tribute aan Peter Pan Speedrock, maar uiteindelijk kwam er een hele duidelijke winnaar uit de bus:

MozesHet Eindhoven Rockcity album van het jaar is geworden: Mozes And The First Born – Great Pile Of Nothing.

De complete top 10 Eindhoven albums 2016

1. Mozes And The First Born – Great Pile Of Nothing (review) 51,5 pnt
2. V/A – Peter Pan Speedrock tribute: Houdoe & Bedankt (review) 29 pnt
3. Radar Men From The Moon – Subversive II: Splendor of the Wicked (review) 23 pnt
3. Heretic – Underdogs Of The Underworld (review) 23 pnt
5. Discipline – Stake Your Claime (review) 18 pnt
6. Bertus Borgers & The Young Retros – Eindhoven (live review) 18 pnt
7. Tarantino – Seven (review) 14 pnt
8. Komatsu – Recipe for Murder One (review) 13,5 pnt
9. Sisters of Suffocation – Brutal Queen (review) 13 pnt
9. Superhero Status – Superhero (review) 13 pnt

Eindhovense extra’s!

Naast deze albums willen we toch ook zeker even de platen van Facelifter (review), Lost/ctrl (review), Tamarin Desert (review), Extremities (review), Tsar Bompa (review) en Timecop (review) niet onvermeld laten. Allemaal prachtige releases uit onze eigen lichtstad. Eindhoven heeft goed geboerd dit jaar!

De punten verdeling

De telling is als volgt; voor iedere nominatie als Eindhovense Bonus plaat 5 punten. Iedere top 5 notering in de persoonlijke jaarlijsten levert extra punten op (nr.1  = 5 punten, nr.2 = 4 punten, etc.). De score van de recensent uit de review tellen we hierbij op om tot het totaal te komen. De plaat met het hoogste aantal punten is de Eindhovense plaat van het jaar.
MozesRMFTM sevenRakshasa