Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Mad About Mountains in ‘T Vonderke op editie twee van Björn’s Vondsten

Mad About Mountains in ‘T Vonderke op editie twee van Björn’s Vondsten
Guido Segers

Op donderdag 5 januari vindt de tweede editie van Björns vondsten in ’t Vonderke plaats. Na de succesvolle eerste editie van de maandelijks terugkerende live avond (iedere eerste donderdag van de maand) treedt op donderdag 5 januari het Belgische Mad About Mountains in duo-bezetting op in café ’t Vonderke. Aanvang 21.00 u, gratis entree.

Mad About Mountains (BE)

Onder schuilnaam Mad About Mountains bewandelde de Limburgse singer-songwriter Piet de Pessemier (Krakow, ex-Monza) in 2012 de lijn tussen zeemzoete americana en country. Met ‘Harlaz’ (2014), vergrootte hij het expertisegebied van Mad About Mountains, met een album dat tussen woelige indierock en melancholische country schommelt, zonder de puurheid en emotie van Mad About Mountains’ titelloze debuut te verliezen.

Alsof Neil Young, The Band, My Morning Jacket en Band Of Horses zich broederlijk rond een kampvuur scharen. Het derde album ‘Radio Harlaz’ is nog meer thuiskomen in de seventies van Crosby, Stills & Nash and Young. Mad About Mountains stond in het verleden op tal van Belgische en Nederlandse festivals, waaronder Pukkelpop, Naked Song, Rock Herk en Stille Nacht, en verzorgde supports voor onder andere Israel Nash en J Mascis.

“Een van de mooiste countryplaten ooit in Europa gemaakt.” Willem Jongeneelen in OOR over ‘Radio Harlaz’

Over Björns vondsten in ’t Vonderke

Björns vondsten in ’t Vonderke is een initiatief van café ’t Vonderke in samenwerking met Björn van der Doelen, de voormalig PSV-voetballer en huidig muzikant die zijn naam heeft verbonden aan het initiatief, ’t Vonderke is een buurtkroeg aan het Lodewijk Napoleonplein in het Eindhovense Vonderkwartier. Van der Doelen en ‘t Vonderke hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse wens: een laagdrempelig podium bieden voor rootsmuziek in Eindhoven. Iedere eerste donderdag van de maand zal er een act uit het roots genre optreden in ‘t Vonderke, de entree is steevast gratis.