Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity van… Lesley Klaverdijk

Eindhoven Rockcity van… Lesley Klaverdijk
Guido Segers

In deze rubriek laten we de mensen aan het woord die Rockcity maken tot wat het is. Dit keer is Lesley Klaverdijk aan het woord. Lesley is die gast die altijd bij de shows is, waar jij heen gaat. Vooral als dat punkrock is.

Lesley ken je vooral van zijn band Call It Off, maar al geruime tijd organiseerde hij shows en suporte hij de bandjes. Met Support Your Locals bookings heeft hij een heus boekingsbureau opgericht een aantal jaren terug. Maar nu vertelt hij ons over zijn Rockcity.

Lesley Klaverdijk

Wat maakt Eindhoven voor jou tot Rockcity?
Eindhoven is nog steeds een hub van muzikanten, artiesten en vooral veel liefhebbers. Wat voor mij Eindhoven tot Rockcity maakt is het feit dat alles samenkomt, samen kan en iedereen elkaar alles gunt en voor elkaar over heeft.

Wat is de meest rock’n’roll locatie van de stad?
De meest rock’n’roll locatie die nog in leven is, is voor mij toch Het Stroomhuisje. Alles aan die tent schreeuwt sex, drugs & rock’n’roll! De vibe tussen een motorclub en een jeugdhonk!

Wat is de allerbeste show die je ooit in Eindhoven hebt mee mogen maken?
Een van de tofste shows die ik heb mogen meemaken was A Wilhelm Scream voor de tweede keer in Kafee Aloys. Mede omdat het een show was die ik organiseerde (samen met Daniel Calder), maar ook het gevoel wat het me die avond gaf. Het was één groot feest, mensen waren enthousiast, de band had er zin in en het belichaamde ook het gevoel van Eindhoven Rockcity enigszins. Veel lokale gasten die al je al jaren tegenkomt op allerlei shows en kroegen.

Welke 3 platen belichamen voor jou het gevoel van Eindhoven Rockcity (en waarom)?
Peter Pan Speedrock – Killermachine.
Dit was mijn eerste aanraking met PPSR en vanaf dat moment ook nog meer vanaf gekomen. Wat een knetterharde plaat!
Noyalty – The Seas Have No Roads.
Oprecht een van de beste platen ooit gemaakt in ons koude kikkerlandje. De timing van deze plaat kwam voor mij persoonlijk op een perfect moment, zo perfect dat ik zelfs een tattoo heb met een tekst van deze plaat!
Björn van der Doelen & Allez Soldaat – Caballero Zonder Filter.
Ik zag Allez Soldaat (met van der Doelen) voor het eerst ergens rond 2008/2009 in een klein kroegje op de Kleine berg. Sindsdien ben ik ontzettend fan van Björn en z’n liedjes, vooral door de puurheid en de eerlijkheid waarmee alles verteld wordt. Misschien helemaal niet punkrock, maar zeker een aanrader!

Wat is je mooiste Rockcity herinnering/anecdote (die je ook wil/mag delen natuurlijk)?
Jeetje, een van de mooiste momenten in Eindhoven wat ik me kan herinneren zou toch wel Persistence Tour 2010 zijn geweest. De avond zelf is een redelijke blur, maar wel staat me bij dat het een overweldigend goede vriendenavond was, waarbij iedereen los van elkaar arriveerde en als een grote vriendenkring nog even af ging pilzen op het Stratumseind. Pracht avond!

Mensen zeggen wel eens dat Eindhoven Rockcitydood is. Wat denk jij daarvan?
Ik geloof oprecht dat mensen dat zeggen, maar denk niet dat het waar is. Het heeft een tijdje op een wat lager pitje gestaan voor mijn gevoel, echter begint het weer steeds meer op te laaien vanuit de jongere lading muzikanten!

Wie is voor jou de toekomst van Eindhoven Rockcity en waarom?
Rockcity Institute, Dynamo Metal Factory en alle bands die nog steeds in Eindhoven uit de grond schieten. Vind het altijd lastig om namen te noemen zonder dat andere bands (die waarschijnlijk minstens zo hard werken) achtergesteld worden! Ga vooral kijken naar je lokale bands, lokale shows en zoek het eens op!

Wil je nog iets meer toevoegen?
Zoals ik hierboven al een beetje aangaf, support je lokale acts. Zonder de support van alle muziekliefhebbers in Eindhoven, sterft Eindhoven rockcity af. Zonder het bezoek van mensen aan open podium avonden, kweekvijver avonden (Popei) en bands in je lokale jeugdhuis is het einde snel in zicht. Geef die €5,- eens uit aan de entre van zo’n avond, koop een cd/shirt, help de band en houd alles zo in leven! Zonder support geen muziek, en zonder muziek geen Eindhoven Rockcity!

Call it off staat op 21 januari in Dynamo voor de release van nieuwe plaat ‘Abandoned’.
Klik hier voor het event. 

Foto: Lotte Schrander