Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Agendatips: Support Your Rockcity Locals

Agendatips: Support Your Rockcity Locals
Guido Segers

Eindhoven Rockcity bestaat natuurlijk niet bij de gratie van toevallig langs vliegende buitenlandse namen. Hoewel wij het altijd leuk vinden hoeveel reacties we krijgen op een ticketwedstrijd, draait het natuurlijk bij ons ook om de lokale helden. De komende tijd zijn er aardig wat release shows of andere lokale events dus die lichten we eventjes uit voor jullie want ‘support your Rockcity Locals’!

Support your local band!

Vrijdag 13 januari: Bombardier Muffy & Tamarin Desert in Café Wilhelmina
Dat nog niemand eerder aan deze combi gedacht heeft! Beide bands maken muziek om lekker in weg te zaken. Tamarin Desert hangt dan net wat meer naar de psych kant en heeft inmiddels een aardige naam opgebouwd, maar de stonerpsych van Bombardier Muffy mag er zeker wezen. Samen op één podium is dan ook een buitenkansje!
Link naar het event

Zaterdag 14 januari: Spitfire + Dutch Balls in Altstadt
Ze deden het al een keer in het Blue Collar Hotel, de mannen van Dutch Balls. Hun rauwe en smakelijke hardrock doet het prima live en ook op de onlangs uitgekomen plaat. Nu als opwarmer voor Spitfire, maar die zullen het hard te halen hebben met zo’n opwarmer!
Link naar het event.

Zaterdag 14 januari: Apenkooien met Cornered, Golden Wonderboys en Radio Bikini in The Jack
Niet één, maar twee bands uit het Eindhovense op het podium. Radio Bikini is een beetje Eindhovens, met een linkje naar Dirty Protest, maar vooral keihard en gruwelijk vuig (liefhebbers van Pitt bier ook). The Golden Wonderboys zijn de ideale punkrock schoonzonen die in een poging de volwassenheid tegen te gaan weer aan het punkrocken geslagen zijn. We deden laatst nog een interview. Dus, Eindhoven Punkrock, bij zijn!
Link naar het event.

Zondag 15 januari: Raylin, No Matching Socks en Bare Teeth (FR) in The Jack
Ze doen er een lekker weekendje van maken, daar in The Jack. Raylin komt uit Mierlo, dat vinden wij dichtbij genoeg om te omarmen en Raylin (hopen wij) ook. No Matching Socks bestaat al kei lang, loopt niet over van talent (al zeggen ze het zelf) en speelde zo’n beetje overal waar iemand ze voor vroeg te spelen. Nou, hoppa, gewoon op je zondagmiddag dus.
Link naar het event.

Vrijdag 20 januari: Sheverine Release Show in Popei
Met een eigenzinnige mix van stoner en blues en toch wel bijzonder mooi artwork, lijkt er toche en nieuwe band met potentie op te staan met Sheverine. We spraken de band een tijdje terug over hun ambities en sound en wij kijken toch wel uit naar deze releaseshow in Popei.
Link naar het event.

Zaterdag 21 januari: Call it off Releaseshow met Camp High Gain en Five Years later in Dynamo
Eindhovens eigen poppunkbarricadebazen Call it off hebben hun plaat af en gaan die nu toch eindelijk presenteren. Van China tot Groningen, overal oogsten ze lof, maar voor de release is het gewoon in Eindhoven te doen. Ja, wegblijven kan, maar dan weet je zelf wel wat je bent, toch?
Link naar het event.

Zaterdag 21 januari: Kid Harlequin + Endfield in Altstadt
Ook al uit Eindhoven komt Endfield, wat een muzikale kruisbestuiving van veel stijlen is, maar vooral lekker stevig en pakkend. Ergens tussen grunge en hardrock in met een gezonde dosis motivatie een band om in de gaten te houden.
Link naar het event.

Donderdag 26 januari Release show Sidewalk in Popei
Niet alleen het harde werk komt langs deze maand, singer-songwriter Sidewalk brengt een nieuwe EP uit op een donderdagavond in Popei. Nou, dan kun je net zo goed even langs komen. Bovendien is de toegang gratis.
Link naar het event.

Vrijdag 27 januari Release show Aidan & The Wild in Café Wilhelmina
Hij timmert al best wel even aan de weg, de singer-songwriter Aidan, maar kwam eerder dit jaar toch met zijn debuut single ‘Searching For Dragons’. Nu komt de volgende uit en de release show is in het altijd gezellige Café Wilhelmina.
Link naar het event.

Vrijdag 27 januari Raylin release party in Dynamo (met Maagzuur, Qualm en Przewalski)
Ja, daar zijn ze nog een keer, de boys van Raylin, maar nu ook met een release show in Dynamo. Eindhovense herriemakers Maagzuur doen ook mee. De droge variant van je oren uit laten spuiten met een bak geweld dus!
Link naar het event.

Vrijdag 27 januari: Smegmatics op Huismerk in Popei
Lekker luisteren naar puike punkrock op de vrijdagvond in Popei? Nou, waarom niet. Ook geschikt voor liefhebbers van Hazes en de Toppers. Dat met net wat meer gitaren, wie wil dat nou niet meemaken?
Link naar het event.

Zaterdag 28 januari Whacks + De Stekkers in Café Wilhemina
Ja, ook de Eindhovenaren van De Stekkers hebben een show op de planning staan in Wilhelmina samen met de Franse band The Whacks. Gewoon 3Dbrillengaragerock, zoals het hoort!
Link naar het event

Zondag 12 februari Thundercrow release in Altstadt 
Een drum’n’didgeridoo combo uit Eindhoven, dat bestaat gewoon! En op 12 februari released Thundercrow hun debuut in Altstadt.
Link naar het event.

Vrijdag 17 februari Lookapony Release Show ‘Ha-Satan’ in het Stroomhuis
Dat is even geleden, maar het heeft ook lang genoeg geduurd voordat Lookapony eindelijk een debuut album kwam presenteren. Dat doen ze in het Stroomhuis en dat betekent geheid een feestje met deze mannen.
Link naar het event.