Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Axe To Grind – Ethos: Phronesis

Axe To Grind – Ethos: Phronesis
Maurice van der Heijden

Review Overview

Score
6.5
6.5

Volmondig

Nieuwe Axe To Grind mag er zijn, maar neemt wat teveel hooi op de vork.

De bandnaam Axe to Grind zet je gelijk op het verkeerde been. Je verwacht namelijk een grindcore band maar de Eindhovenaren tappen uit een ander vaatje. De heren mixen Thrash Metal met Moderne Metal zoals Lamb of God inclusief oldschool solo’s zoals in de opener ‘Start New Game’. Op deze nieuwe EP ‘Ethos: Phronesis’ worden drie nummers en drie opgepoetste versies van het debuut ‘Ethos: Eunoia’ gepresenteerd.

Op de bandcamp staat de kreet “Get your groove on, it’s dancing time” en daar zit nu net het grote euvel van Axe to Grind. De band probeert teveel in nummers te stoppen, is nog niet strak en memorabele riffs zijn er te weinig om te gaan grooven, laat staan dansen. De band neemt domweg teveel hooi op de vork en qua arrangeren valt er ook nog een hoop te verbeteren.

Qua productie heeft dit product een vreemde geluidsbalans gekregen; de monotone klank van de vocalen en voorspelbare zanglijnen staan voorin de mix, de blikkerige drums ook trouwens. De gitaarpartijen meanderen daar ergens omheen. Solo’s zitten wel dik in de mix en dat is dan ook gelijk het grootste pluspunt van Axe to Grind.

Ook de melancholische gitaarpartij aan het einde van tweede nummer ‘Ofice Ramblin’ mag er zijn maar ondertussen heb ik me al ontzettend moeten verbijten op de houterige drums (vooral in de snellere passages) en de overheersende zang. Het geeft de band weinig ademruimte. De voorspelbaarheid wanneer een zanglijn of snelle gitaar riff ingezet wordt is ook al van ver af aan te zien komen. Ik heb met moeite deze EP uit kunnen luisteren en was eigenlijk na 3 nummers al klaar voor iets anders.