Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

RocKing geeft nieuw elan aan Stratumseind op Koningsdag

Willem
Reno van der Looij

Komende Koningsdag (en nacht) gaat Stratumseind de boel omgooien. Na jaren van DJ’s en dance-feesten wordt er dit jaar ruimte gemaakt voor live muziek. Op drie (of wellicht zelfs vier) pleinen komen buitenpodia voor Nederlandstalige acts, Urban& Soul, Top 40 bands en een Rockpodium!

Over die laatste gaan we het even hebben. Onder de noemer RocKing wordt deze stage namelijk gehost door Café the Jack en Café Altstadt op Koningsdag en Koningsnacht. De programmering (rock / alternative / indie) zal de komende periode verder vorm krijgen, maar ook (lokaal) talent krijgt de kans om zich te tonen.

Band Battles op 5 en 19 maart

Er worden namelijk twee battle dagen georganiseerd waar bands een plekje op het RocKin kunnen bemachtingen. Op zondag 5 maart en op zondag 19 maart strijden in totaal 12 bands voor 4 plaatsen tijdens Rockin. De voorrondes vinden op deze dagen zowel bij De Altstadt als bij The Jack plaats.

Wil jij met Koningsdag of -nacht in Eindhoven spelen op een nieuw festival, genaamd RocKing? Meld je dan nu aan als je in een rock-/indie/alternative georiënteerde act speelt. Wie weet wordt jouw band geselecteerd voor de eerste voorronde en verzilver die plek op Koningsdag of nacht. Aanmelden kan via programmering@altstadt.nl. Als je geselecteerd wordt krijg je uiterlijk begin maart een bevestiging. Let op: Deadline is 25 februari 2017.

RocKing