Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Raylin – Hardcore Straight From The Barn

Raylin – Hardcore Straight From The Barn
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Rauw

Gewoon hardcore zoals het hoort verdomme.

Recht uit de koeienstallen van Mierlo en Lierop zullen we maar zeggen, die hardcore-plaat van Raylin. Er komt veel goeds uit stallen, dat vergeten mensen wel eens. Hier is dan de allereerste en gelijk een tribute aan het beminde Schutters bier: Hardcore Straight From The Barn.

Dan verwacht je natuurlijk een potje hardcore dat nog redelijk burgerlijk klink. Een beetje boos, maar vooral niet te gek. Met die verwachtingen zit je er dus aardig naast, want verdomme wat een bak tergende herrie trekken die boys open op het 16 nummers lange album (dat bij mekaar nog de 20 minuten nog niet raakt). Raylin klinkt als hardcore uit de gouden dagen van het genre, boos, bruut en zonder glijmiddel.

Effe aftikken dus en dan gewoon volle bak gas erop, meteen vanaf de eerste noten van ‘PC Punks’. Ja, je ziet wel wat ongein in de titels terug, zoals het ranzige ‘Fuck That Horse’, maar het ongetemperde stuk furie dat in die nummers doorschijnt is de kracht van de band. Sure, die link naar Negative Approach (staat in hun bio) is makkelijk te leggen. Niks pakkende melodie, gewoon grof geweld en uitspuwen die woede. Dat kan ook gewoon over een saaie job gaan, zoals op ‘Office Jobs’ te horen is.

Toch is er ook wel degelijk een vleugje Sheer Terror en Slapshot te bespeuren met die gang shouts en het Oi! sausje, zoals ‘D’n Koning’ laat horen. Die typische vocale halen helpen om het geheel toch net toegankelijk en catchy te krijgen. Maar goed, de band stoomt vrolijk voort. Rauw en ongepolijst met een hoog tempo. Dat gaat meebrullen en compleet losgaan worden bij die release. Gewoon één gillende gitaarklank en dan gewoon drums, bas en zang er tegenaan, dat recept werkt ook nog op ‘Civil Law’, waar we net wat meer melodie meepakken.

Raylin maakt met ‘Hardcore Straight From The Barn’ een hardcore plaat, zoals we die al heel lang niet meer horen. Geen retestrakke productie, geen breakdowns, gewoon inpluggen spelen en compleet naar de klote gaan. En weet je… dat is helemaal prima! Hardcore straight from the barn, maar ik betwijfel of die er nog staat.

Raylin heeft morgen een release feest in Dynamo. Er zijn nog kaarten en hier is de link naar het event