Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

ThunderCrow – Drop It

ThunderCrow – Drop It
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Veelzijdig

Funky, dansbaar en ongelooflijk pakkend.

We denken eigenlijk dat we met deze plaat van ThunderCrow wel de gekste release van 2017 te pakken hebben. Ja, het jaar is nog lang, maar ‘Drop It’ is een knotsgekke combi van didgeridoo, drums en electronica.

Op 12 februari wordt deze plaat gepresenteerd in Altstadt. Ik heb geen idee wat je daarvan moet verwachten, maar deze rasmuzikanten gaan je niet teleurstellen met hun hyrbrid world beats. Zeker weten. Er zijn nog tickets!

Dan krijg je een soort etnische drum ’n bass van dit duo. De combi van wereldmuziek met andere stijlen is hen niet vreemd. Daphyd Sens op didgeridoo speelt namelijk ook in het folkgezelschap Omnia. Drummer Rob van Barschot speelt in hetzelfde bandje, dat toch wel stiekem één van de bekendere acts uit Eindhoven is. Daarnaast drumt hij in Stacked Actors en bij het Fontys Jazz Choir. Een tweetal veelzijdige muzikanten dat wel van een uitdaging houdt.

Die hoor je terug op deze plaat. Waar single ‘Drop it’ echt een electronisch club gevoel opwekt met die vieze jungle baslijnen en de didgeridoo die daar lekker door heen blaast, ga je vrolijk verder de volgende stijl in. Op ‘Ubuntu’ de tropische kant op met een ritme wat in de cumbia hoek lijkt te liggen, maar dan vrij kaal gestript qua opschmuck.

Dat kan dus zorgen voor hele ingetogen nummers, zoals ‘Apus Apus’. Lekker wegdromen met die hypnotiserende blaaspijp in je oren. Dat is nu eenmaal het effect van dit traditionele instrument uit Australië. Daarop volgt dan weer een stomende, strakke danstrack, want ook dat krijgt dit duo voor elkaar op ‘Grillos Mexicanos’. Het etnische smaakje blijft natuurlijk wel gewoon aanwezig, maar dat valt te verwachten.

Het bijzondere aan deze plaat is dat er een ongekende variatie aan muziek geproduceerd wordt door het duo. De plaat kent echter sterke samenhang en voelt als één lange trip. Dat lijkt me precies de bedoeling van ThunderCrow. Het is inderdaad allemaal wat vreemd, die dans sound, maar probeer het eens. Je blijft sowieso niet stilzitten.