Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Belle of Louisville in ’t Vonderke

Belle of Louisville in ’t Vonderke
Redactie

Op donderdag 2 februari vindt de derde editie van Björns vondsten in ’t Vonderke plaats. Na de succesvolle eerste twee edities van de maandelijks terugkerende live avond (iedere eerste donderdag van de maand) treedt op donderdag 2 februari het duo Belle of Louisville op in café ’t Vonderke. Aanvang 21.00 u, gratis entree.

Belle of Louisville

Op de kades aan de Ohio River in Kentucky, vist Belle of Louisville naar verborgen liedjes. Liedjes die in de jaren dertig ontsproten aan de oevers van de Mississippi en Deltablues genoemd werden, maar ook oer-rock ‘n roll uit de vijftiger en zestiger jaren en countryrock van de twee decennia daarop. Meegetrokken door de tijd en geslepen door alle muziekstromingen, spoelden deze geluiden uiteindelijk aan. Tegen de voeten van Mitch Rivers en Tess Vanderzwet. En wat je vindt, mag je houden.

Invloeden zijn talrijk, maar onvermijdelijk zijn namen als Blind Willie McTell, Son House, Emmylou Harris, Stevie Nicks en Pokey LaFarge. Opgejaagd door de Amerikaanse zuidenwind, vertolkt Belle of Louisville americana geïnspireerd door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis.

Over Björns vondsten in ’t Vonderke

Björns vondsten in ’t Vonderke is een initiatief van café ’t Vonderke in samenwerking met Björn van der Doelen, de voormalig PSV-voetballer en huidig muzikant die zijn naam heeft verbonden aan het initiatief, ’t Vonderke is een buurtkroeg aan het Lodewijk Napoleonplein in het Eindhovense Vonderkwartier. Van der Doelen en ‘t Vonderke hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse wens: een laagdrempelig podium bieden voor rootsmuziek in Eindhoven. Iedere eerste donderdag van de maand speelt er een act uit het roots genre in ‘t Vonderke, de entree is steevast gratis.