Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

Heavy package met Bongripper en Primitive Man naar Effenaar

Heavy package met Bongripper en Primitive Man naar Effenaar
Reno van der Looij

Wat een heerlijke zware logge sludgy aankondiging van de Effenaar zojuist. Zo eentje waar wij bij Eindhoven Rockcity dol op zijn. De package Bongripper, Primitive Man en Ggu:ll komt op donderdag 15 juni naar Eindhoven. Tussendoor gaat het Eindhoven Rockcity DJ-team de beste doom, stoner en metal plaatjes draaien deze avond. Heavy is go!

Massief, het woord is eigenlijk een synomiem voor Bongripper. De doom-heersers uit Chicago zijn wat je noemt topzwaar. En bodemzwaar ook trouwens, want hun logge netten schrapen langzaam alles van die bodem tot alles en iedereen heerlijk ‘numb’ is. Zet hun album ‘Miserable’ nog maar eens hard op play en laat je meesleuren in de eindeloze riffs van openingstrack ‘Endless’. Het instrumentale kwartet stelt niet teleur, het wint zieltjes.

Met ‘Home is Where the Hatred Is’ vestigde Primitive Man in 2015 opnieuw hun gouden status op het gebied van doom, death metal en allesvernietigende noise. Amenra en Entombed liefhebbers moeten wakker zijn door deze briljante toevoeging. Primitive Man komt de PA testen!

En welke Nederlandse band past beter op deze doom night dan Ggu:ll (foto, © Reno van der Looij)! Met hun duistere noise doom spelen de Tilburgers zich al lang voor de release van hun debuut ‘Dwaling’ in de zwarte kijker. Door de lagen noise en feedback ontstaan slowly but surely heerlijke tracks die bedwelmen, hypnotiseren en beklijven. Ggu:ll overtuigde al op Roadburn, Incubate en Le Guess Who? Net als vanavond. Wij zagen de mannen van Ggu:ll onlangs nog samen met Dool in Helmond.

Tickets hier | Effenaar link hier | Facebook event hier

Bongripper