Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Komatsu en Orange Goblin in Dynamo: Riff galore!

Komatsu
Redactie

Mijn etentje met vrienden was erg uitgelopen door slome service. Hierdoor heb ik geen noot van Obese gehoord. Ik kwam binnen, bestelde een biertje voor mij en mijn vrienden en daar was het tijd voor Komatsu. Het was uiteraard een thuiswedstrijd voor het Eindhovense sludge/stoner metal kwartet, dat de zaal vol enthousiasme bespeelde.

Foto’s Paul Verhagen | Tekst William Kampen

Tijdens de show namen de heren van Komatsu even een momentje om de onlangs overleden Twan van Zwam te eren met een nummer. Een mooi, beladen moment voor iedereen die de markante Altstadt kroegbaas kende. En dat zijn veel mensen. Vorig jaar heeft Komatsu met ‘Recipe For Murder One’ een heel sterke plaat uitgebracht en dit weten ze live ijzersterk over te brengen. De hagelnieuwe instrumentale track die voorbij kwam, beloofd bovendien alweer het nodige voor de toekomst.

Komatsu

Een rappe ombouw van het podium om plaats te maken voor Orange Goblin! De laatste keer dat ik Martyn, Chris, Joe en Ben heb mogen aanschouwen, was op Dynamo Metalfest in 2015. Toen gaven ze een fantastische show weg en zo ook deze avond. De energie zat er goed in en de band hield dit ook vol niet te veel met het publiek te kletsen; iets waar ik een groot voorstander van ben. Voor iedereen die deze band al eens live heeft gezien, waren er geen verrassingen.

Hitjes als ‘Time Travelling Blues’, ‘Quincy The Pigboy’, ‘Scorpionica’ en het recentere ‘Red Tide Rising’ werden vol enthousiasme op het publiek afgevuurd, met een zoals altijd over de fans gebogen, reuzachtige Ben Ward.

Orange Goblin

Geluidstechnisch gezien, viel er deze avond ook weinig te klagen in Dynamo. In tegenstelling tot vele malen in het verleden, stond het geluid goed afgestemd. Een keer geen galmhok, vocalen die in de mix verdwijnen of een veel te hard volume.

Goed voor elkaar! Als ik toch een kritische noot moet noemen op deze avond, is het dat er geen halve liter bekers meer worden gebruikt in Dynamo. Ik heb geen zin om tijdens de show continu op en neer te lopen om bier te halen. Grotere bekers is een must.

Komatsu