Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Stevig rijtje metalbands voor Dynamo club shows

Stevig rijtje metalbands voor Dynamo club shows
Reno van der Looij

Dynamo rijgt momenteel de ene metal boeking aan de andere. Het podium aan het Catharinaplein kondigde binnen een week maar liefst vier metalshows aan. En niet de minste met onder andere Metal Church en Death Angel (foto Dynamo Metal Fest, © Elke Teurlinckx).

Tevens de aankondiging voor de geduchte DMF pre-party samen met Cafe The Jack en een kleinere basement show. Hoog tijd voor een overzichtje:

Metal Church – zondag 11 juni

Vorig jaar op Dynamo Metal Fest geweest? Metal Church gezien?? Geweldig ruige show toch? Doen we vanavond nog eens dunnetjes over! Metal Church, de uit de USA komende Thrash band mag gezien worden als een van de grote grondleggers van het genre. De eerste tour die de band in de 80s deed was met label genoten Metallica, de rest is geschiedenis

Support t.b.a. | Facebook event hier | Tickets hier

Death Angel – zaterdag 8 juli

Uit de roemruchtige Bay area komen de mannen van Death Angel, pioniers in de Thrashmetal scene en nog steeds na 30 jaar een graag geziene gast in zalen en festivals als Dynamo. Dat de band nooit zo groot geworden is als bijvoorbeeld Metallica is niet gek, en zeker niet vervelend, omdat Death Angel het gewoon het best doet in de kleinere zweterige zaaltjes (hoewel het dik aan was op Dynamo Metal Fest).

Support: Razend, Disquiet | Facebook event hier | Tickets hier

Diamond Head – Vrijdag 14 juli

Zonder Diamond Head geen Am I Evil?”, “The Prince”, “Helpless” en “It’s Electric. Metallica haalde de mosterd uit de UK, zoveel is wel duidelijk. Tijdens de DMF17 pre party mogen wij Diamond Head aankondigen, toch een van de grote jongens uit de NWOBH periode, sinds 2002 staat de band weer regelmatig op het podium, deze keer is Dynamo aan de beurt!

Dit is tevens de officiele Dynamo Metal Fest pre party die samen met Cafe The Jack wordt georganiseerd. En hierbij blijft het niet, aangezien er voor de pre-party nog een heuse headliner wordt aangekondigd! Stay tuned.

Headliner: t.b.a. | Facebook event hier | Tickets hier

Carnifex – dinsdag 18 april

Niet voor de eerste keer in Dynamo, en vast en zeker niet de laatste keer! Wel voor de eerste keer in de Basement van Dynamo, CARNIFEX. Volgens ons een van de betere US Extreme Metalbands. Een dikke pot Death en Metalcore, een lompere versie van Cannibal Corpse, The Black Dahlia Murder, Dissection en Carcass. Met inmiddels 6 platen op zak en verschillende wereldtours mag Carnifex gezien worden als een blijvertje in een crowded scene!

Support: Facelifter, Ocean Depths | Facebook even hier | Tickets hier

Diamond Head