Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 februari 2024

Scroll to top

Top

EMM legt Venom vast als eerste naam

EMM legt Venom vast als eerste naam
Guido Segers

We zijn nog maar net bekomen van de vorige Eindhoven Metal Meeting in de Effenaar, maar daar is de eerste naam voor 2017 al: Venom, de grondleggers van de gitzwarte kant van het metal genre. De band komt in het weekend van 15 en 16 december naar Eindhoven

De Britse band gaf de naam aan het black metal genre en was in zijn tijd een spektakel om live te zien. Met platen als ‘Welcome To Hell’, ‘Black Metal’ en ‘At War With Satan’ is de band een onsterflijk icoon geworden in de metal wereld.

Om verwarring te voorkomen, deze Venom is de variant met Cronos en de originele naam. In 2015 bracht de band nog het vuige ‘From The Very Depths’ uit. De andere twee oerleden Mantas en Abadon spelen in Venom Inc.

Vroege vogels kunnen nu al hun tickets aanschaffen.