Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

10 Jaar 3VOOR12/Eindhoven

10 Jaar 3VOOR12/Eindhoven
Guido Segers

We hebben een jarige in 2017 en dat is 3VOOR12/Eindhoven! De lokale tak van het popplatform van de VPRO viert daarmee het tienjarig jubileum. Dat wordt bovendien gevierd met een XL clubavond in de Effenaar in September. In de agenda zetten dus.

In 2007 werd het lokale platform dus door een kleine club enthousiastelingen gestart met het doel om een smoel te geven aan Eindhoven als popstad. Eigenlijk een doelstelling die Eindhoven Rockcity eveneens na streeft (maar dan een tikje hardere muziek). Dat dit na 10 jaar nog steeds actief gebeurd, is eigenlijk best een prestatie. Diverse lokale afdelingen stopten er mee en sommige steden hebben simpelweg geen lokale tak.

Niet alleen heeft het platform veel laten zien van de muziek in Eindhoven, het bood ook een springplank voor aspirerende schrijvers, fotografen, filmers en de laatste jaren ook radiomakers (elke week op Glow FM te horen). Ondergetekende was één van die pennenkluivende schrijvers, die zijn schrijfdebuut in oktober 2007 maakte met dit artikel. Reden genoeg om 3VOOR12/EIndhoven niet alleen te feliciteren, maar ook te bedanken voor 10 jaar dienst aan Eindhoven als pop én rockstad. Lees hier het verhaal even terug.

En volg  #10JAAR3VOOR12EHV voor die clubavond met 10 bands!