Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 december 2023

Scroll to top

Top

Dynamo Bandbattle maakt namen bekend

Dynamo Bandbattle maakt namen bekend
Guido Segers

Zoals elk jaar kent Dynamo Metal Fest een heuse band battle om de openingsband te mogen zijn op het festival. Eerdere winnaars waren Facelifter en Extremities. Dit jaar strijden er weer vijf bands om de begeerde plaats op het podium.

Dat is altijd een flinke strijd. We zagen vorig jaar hoe Extremities zegevierde in Dynamo tegenover een aantal even capabele kandidaten. Dit jaar zijn de volgende namen present op de bandbattle, die op 17 maart plaats vindt in Dynamo:

Raven Called Sin

Deze heren komen uit Bodegraven en Zoetermeer en noemen als hun inspiratiebronnen bands als Born of Osiris, Monuments en Periphery. Zelf noemen ze de stijl djent, maar luister vooral zelf even wat je ervan vindt. De naam is ontleend aan de film Carrie, maar in tegenstelling tot die film uit 1976 is het geluid van Raven Called Sin modern, fris en vooral behoorlijk in your face.

Illusionless

Illusionless omschrijft zichzelf als een progressieve death metal band. De groep uit Leiden mocht het podium al delen met grote namen als Fleshgod Apocalypse, Tryptikon en Obituary. De papieren hebben ze dus zeker, met een overwinning bij de Dutch Metal Battle in 2014. In januari 2016 kwam hun tweede album ‘Age of Kali’ uit, waarop ze zich duidelijk laten horen als een technische en veelzijdige band.

White Boy Wasted

Het zijn niet allemaal technische, progressieve wonders op deze band battle. Een band battle moet zeker ruimte bieden voor rouwe, ongetemde energie en agressie. Meet White Boy Wasted! het kan zo gebeuren dat je als Eindhovense band je mee laat slepen door die vettige, lokale speedrock sound en daar lijkt het wel een beetje op bij deze mannen. Denk Peter Pan Speedrock, denk Red Fang en denk Municipal Waste.

Static

Van Static kregen we zo geen liedje te pakken, maar de heavy alternative band doet iets wat klinkt als Bring Me The Horizon, Alter Bridge en Linkin Park (ja, die vonden we allemaal ook ooit tof). De bandleden hebben in ieder geval genoeg ervaring op het podium. De heren speelden en spelen onder andere in Destiny Potato (Ser), Awakening Sun (LT), Extremities en Sinbreed (D), maken zich op voor ook hun eerste EP.