Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Volbeat neemt Amorphis en Flogging Molly mee naar StrijpS

Volbeat
Reno van der Looij

De komst van de Deense metalband Volbeat naar Eindhoven stond al even vast. Op dinsdag 5 september is het terrein van StrijpS buiten bij het Klokgebouw het toneel. Deze avond neemt Volbeat Flogging Molly als support en Amorphis als special guests mee.

Volbeat (foto, © Jos Berbee) draait alweer een tijdje mee en bracht vorig met ‘Seal the Deal & Let’s Boogie’ haar 6e langspeler uit. Hoewel de plaat wel wat stevige kritieken kreeg, stonden de Denen vorig jaar gewoon in een uitverkochte Ziggo Dome. De hits als ‘Sad Mans Tongue’, ‘Still Counting’ en ‘The Mirror and the Ripper’ zullen het ondersteund door een spectaculaire live-show ongetwijfeld goed doen in Eindhoven. Meer info en tickets vind je hier.

Flogging Molly is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een gevestigde naam in de punkrock. Door Keltische instrumenten als viool, mandoline en accordeon samen te smelten met snoeiharde punkrock creëert de band een geheel eigen en zeer herkenbaar geluid. De livereputatie van de band is vlekkeloos en een show van deze Amerikanen zet gegarandeerd aan tot dansen.

De Finse heavymetalband Amorphis maakte sinds 1990 een grote ontwikkeling door. Ze begonnen als pure deathmetalband maar maakte de switch naar een meer melodisch geluid met progressieve en zelfs folkinvloeden. Volbeat frontman Michael Poulsen is zelf al ruim twintig jaar fan en is dan ook zeer vereerd om samen met de heren op tour te gaan.