Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

Kijktip: Brabantse Helden over Selim Lemouchi (The Devil’s Blood)

Selim
Reno van der Looij

Aanstaande vrijdag 10 maart zendt Omroep Brabant de 5e aflevering Brabantse Helden uit. Dit keer met een zeer markante figuur uit de Eindhovense muzikantenwereld: Selim Lemouchi (The Devil’s Blood, Selim Lemouchi & His Enemies).

De gitarist en zanger overleed op 33 jarige leeftijd op 4 maart 2014 en had daarvoor zijn dood al diverse malen aangekondigd. Een jaar voor zijn dood trok de Eindhovenaar onverwacht de stekker uit het populaire The Devil’s Blood en maakte hij nog muziek met Selim Lemouchi & His Enemies. De Eindhovense (en internationale) muziekwereld reageerde geschokt op dit verlies.

In deze aflevering van Brabantse Helden (“Een kroniek van een aangekondigde dood“) komt onder andere de moeder van wijlen Selim, zijn zus Farida en Erik Danielson van Watain aan het woord. Hieronder de trailer voor deze aflevering (foto artikel door Paul Verhagen).

Brabantse Helden | Omroep Brabant | vrijdag 10 maart |  22:09 uur