Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Heather Nova exclusief op Naked Song Festival

Heather Nova exclusief op Naked Song Festival
Redactie

Het Naked Song Festival in Eindhoven kan zich verheugen op een exclusief optreden van Heather Nova. De in Londen woonachtige en van oorsprong uit Bermuda afkomstige singer-songwriter speelt eenmalig in een duo-bezetting haar grootste hits. Het indie singer-songwriter festival dat op 22 april plaats vindt in Muziekgebouw Eindhoven maakt tevens bekend dat ook Holly Macve, Steve Smyth, Mercy John en Tessa Belinfante een show zullen verzorgen. Daarmee is de line-up, waarbij aandacht is voor zowel upcoming talent als gevestigde namen in bijzondere setting en samenwerkingen, bijna compleet.

Heather Nova
Haar verschijning, waar de tijd maar geen grip op lijkt te krijgen, zou mogelijk anders doen vermoeden, maar het debuutalbum van Heather Nova, ‘Glow Stars’, is al bijna 25 jaar geleden verschenen. De opvolger ‘Oyster’ uit 1994 bezorgde de in Bermuda geboren blondine de faam die haar op alle grote podia en festivals over de hele wereld bracht en haar tot vaste waarde in dat circuit maakte. Speciaal voor de show in Eindhoven brengt Heather alleen Arnulf Lindner mee, de multi-instrumentalist die haar akoestisch gitaarspel ondersteund. De perfecte basis om haar serene engelenzang te laten gloriëren. Een nieuw, tiende album laat nog even op zich wachten, dus verwacht een bloemlezing uit haar rijke oeuvre, exclusief voor Naked Song gebracht in de best denkbare setting en bezetting.

Steve Smyth

Vele douaniers over de hele wereld hebben het Australisch paspoort van Steve Smyth reeds in mogen zien. De bebaarde bard trekt onafgebroken de wereld rond om muziek te maken. Het voortdurend oversteken van landsgrenzen geeft hem ook creatieve vrijheid, wat hem tot een veelzijdige singer-songwriter maakt. De ene keer laat hij horen dat hij niet alleen een baard op z’n kin, maar ook in z’n keel heeft, met een geluid dat refereert aan Tom Waits of Screamin’ Jay Hawkins. Het volgende moment maakt de rasperige rauwheid plaats voor zuivere, Jeff Buckley-achtige melancholie, of klinkt hij gedragen als John Grant. Maar ook poëten als Bob Dylan, Leonard Cohen en Jim Morrison hebben hun uitwerking niet gemist. Al deze invloeden past hij toe om zijn indrukken die hij opdoet met reizen op muziek te zetten.

Holly Macve

Geboren in Galway, waar in iedere pub wel een troubadour staat te tokkelen, het ouderlijk huis met moeders platenkast vol oude blues en Bob Dylan staat en een opa die klassiek componist was, leek een carrière in de muziek voor Holly Macve voorbestemd. De 21-jarige Ierse met de fantastische snik in haar stem debuteert met ‘Golden Eagle’, een plaat met authentiek aandoende countryliedjes met memorabele melodieën en tijdloze grandeur. Het is in die stijl en sfeer dat ze haar verhalen vertelt. Puur vakmanschap van een vroege twintiger waar de liefhebbers nog veel plezier aan gaan beleven, om te beginnen de bezoekers van Naked Song.

Mercy John
John Verhoeven, alias Mercy John, dacht er de oceaan voor over te moeten steken, maar vond het in zijn eigen achtertuin. De reis naar Amerika opende hem de ogen, toonde hem waar zijn hart ligt en bood hem de inspiratie voor ‘This Ain’t New York’, zijn recent verschenen debuutalbum. Nashville en omgeving bleek welbeschouwd niet wezenlijk te verschillen van Verhoevens thuisbasis in het Brabantse Veghel. Zijn persoonlijke verhalen over zijn jeugd, waar en hoe hij is opgegroeid tekende hij op tegen een muzikale achtergrond waarin grootmeesters als Tom Petty, Neil Young, Ryan Adams, Jason Isbell en Bruce Springsteen weerklinken, maar waar de sterke vocalen van Verhoeven de boventoon voeren.

Tessa Belinfante
De naam Tessa Belinfante impliceert alsof het hier om een solo-project gaat, maar de rol van Philippe van Schil in het succes van de Larense schone is evident. Belinfante en Van Schil vormen een krachtig songschrijversduo, ruim tien jaar geleden ontstaan vanuit vriendschap en gedeelde muzikale interesses. Het resulteert in melancholische en optimistische liedjes, gebracht met kristalzuivere zang, ondersteund door dragende beats en bassen en spannend gitaarspel, zoals te horen op het in oktober vorig jaar verschenen debuut-album ‘Fly As We Fall’.

Naked Song is een samenwerking tussen Muziekgebouw Eindhoven, Effenaar en Greenhouse Talent

Naked Song
met o.a. Heather Nova, Holly Macve, Steve Smyth, Mercy John, Tessa Belinfante, Danny Vera, Young Gun Silver Fox, Ryley Walker, Stef Kamil Carlens, Dan Croll en Baptiste W. Hamon

Zaterdag 22 april 2017
Aanvang 16:00 uur
Muziekgebouw Eindhoven, Heuvel 140, 5611 DK Eindhoven
Entree: € 39 (exclusief servicekosten)