Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Festival RocKing bevestigt Drive Like Maria, Mozes & the First Born en meer

Mozes and the Firstborn
Reno van der Looij

Op Koningsnacht (26 april) en Koningsdag (27 april) presenteren Altstadt Eindhoven en Café The Jack de eerste editie van RocKing! Een nieuw gratis festival wat midden op Stratumseind buiten plaatsvindt. De eerste namen die bevestigd zijn: Mozes & The Firstborn, Drive Like Maria, MOOON en The Dirty Denims.

Tevens zijn ook de winnaars van de eerste voorronde bekend. Sheverine en Grapefruit hebben daarom ook een plekje op het festival verdiend. De tweede voorronde is zondag 19 maart (wederom in Altstadt en The Jack). De komende periode komen er dus nog heel wat namen bij….

Mozes and the Firstborn

Mozes and the Firstborn bracht drie jaar geleden bij Top Notch het debuutalbum uit. Met die plaat tourde de band door Nederland en Europa. Ze speelden op diverse festivals waaronder Lowlands en SXSW en het albumleverde ze een Amerikaans platencontract op. Dankzij deze release aan de andere kant van de oceaan werd de band gevraagd ook daar te komen touren. In de afgelopen jaren heeft Mozes and the Firstborn bijna vijfhonderd shows gespeeld. Vorig jaar bracht de band de nieuwe plaat “Great Pile Of Nothing” uit en onlangs een nieuwe EP.

Drive like Maria

De Belgisch-Nederlandse act Drive Like Maria speelde in het verleden al met bands als ZZ Top, AC/DC en Motörhead. Inmiddels heeft de band een derde album uitgebracht met allemaal stevige rocknummers met een stoner randje. De band speelde eerder op o.a. Pukkelpop, Paaspop, Appelpop en Zwarte Cross. De band is uitgegroeid tot een steengoede live act.

MOOON

MOOON, drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelde ze de afgelopen drie jaar in allerlei zalen en op festivals. Ze werden een aantal keer gevraagd om met Afterpartees te spelen, waaronder op hun album release en slotconcert. De stevige baslijn van Tom de Jong, flinke drums van Gijs de Jong en de bluesy gitaar van Timo van Lierop maken deze band compleet. Invloeden uit de jaren ’60 en ’70 zijn zeker aanwezig! Vorig jaar speelde MOOON nog tijdens de Popronde vele shows door heel het land. De komende tijd speelt de band nog als vaste support bij The Black Marble Selection en op vele festivals. Later dit jaar wordt het langverwachte debuutalbum verwacht, uiteraard met de single ‘Mary You Wanna’. De grootste hit van de band met over de 50.000 views op YouTube!

The Dirty Denims

The Dirty Denims is ’s werelds enige Happy Hardrock band. Google op “Happy Hardrock” en je komt uit bij dit Eindhovense viertal, dat bestaat uit 2 zweterige kerels en 2 sexy rockchicks. Hun muziek is een mix van hardrock, rock ’n roll, powerpop, een vleugje punkrock en klinkt als AC/DC, Joan Jett, Blondie, Kiss, The Romantics en The Ramones. Vrolijk gitaargeweld met hier en daar een orgeltje. Live zijn ze op hun best; een energiek spektakel van een band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt! The Dirty Denims speelden o.a. op Lowlands, Rockin’ Park, Zwarte Cross en Bospop.

26 April (Koningsnacht) met oa. Mozes & The Firstborn, MOOON. 27 April (Koningsdag) met Drive Like Maria en The Dirty Denims. Dit festival (Facebook event hier) is mede mogelijk gemaakt door Mohr Music Events en Comfort In Sound.

RocKing