Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

The Sound of Revolution 2017 : Sick of it All headliner in het Klokgebouw

Publiek TSOR
Reno van der Looij

De eerste reeks aan bands werd in januari al op ons los gelaten. Nu heeft The Sound of Revolution 2017 ook zijn headliner te pakken. En niet de minste: Sick of it All komt naar het feestje in het Klokgebouw.

De New York City hardcore helden waar maar de tijd maar geen vat op lijkt te krijgen. Hou ouder, hoe energieker. Komt dat zien. Tevens zijn Slapshot, Star and Stripes en No Warning aan de line-up toegevoegd.

De datum zaterdag 4 november is alweer eventjes bekend en deze acts wisten we ook al eerder te melden: Cro-Mags, H2O, Cold World, Lion’s Law, Wisdom in Chains, Knuckledust en Strength for a Reason. Uiteraard is ook medeorganisator No Turning Back weer van de partij! Kaarten voor The Sound Of Revolution voor slechts € 25 (excl. servicekosten). Aan het programma van The Sound Of Revolution 2017 worden binnenkort nog vier namen toegevoegd.

Kaartverkoop hier | Facebook event hier

 

Over Sick of it All

Als je een willekeurige hardcore fan vraagt naar zijn of haar top vijf van favoriete bands, kun je er bijna donder op zeggen dat Sick Of It All hierbij zit. Wij zijn dan ook trots dat we deze grote, legendarische band uit Queens NY, exclusief op The Sound Of Revolution hebben staan. Sick Of It All vierde vorig jaar zijn dertigjarig bestaan en ook TSOR initiatiefnemer Martijn van den Heuvel is zelf fan van het eerste uur: “In 2004 kwam er een droom uit voor No Turning Back: we waren gevraagd om een tour te doen met Sick Of It All; de band die ik al volgde sinds 1995 en één van de bands waardoor wij überhaupt begonnen zijn met No Turning Back. Vanaf 2004 groeide er een hechte vriendschap en ik ben supertrots dat mijn vrienden nu als headliner zullen spelen op The Sound Of Revolution. Verwacht veel klassiekers van ‘Blood, Sweat and No Tears’, ‘Just Look Around’, ‘Scratch The Surface’ en ‘Built To Last’, maar grote kans dat er ook nieuw materiaal voorbij komt. Hoe dan ook, dit gaat knallen!”

No Warning

De tweede band die we vandaag aan mogen kondigen voor The Sound Of Revolution 2017 is het Canadese No Warning. De band uit Toronto komt over voor een exclusieve Europese show. No Warning bracht in 2002 hun debuutalbum Ill Blood uit en deze wordt nog altijd gezien als een moderne klassieker. “Ik ben enorm fan van No Warning. Elk nummer wat de band heeft uitgebracht is goed en ik kan niet wachten ze te zien spelen op het kleine True Spirit podium in Eindhoven. Ik verwacht veel materiaal van ‘Ill Blood’, maar hopelijk spelen ze ook nieuwe nummers”, aldus Martijn.

Slapshot & Stars and Stripes

Slapshot en Stars and Stripes, beiden afkomstig uit Boston, beiden legendarisch en ze hebben ook nog eens dezelfde frontman! Slapshot, begonnen in 1985, was direct een band waar iedereen het in die tijd over had. De band viel op vanwege de leden van andere bekende hardcore en punk bands en natuurlijk hun energieke en agressieve live shows. Klassieke platen als ‘Back On The Map’, ‘Step On It’, ’16 Valve Hate’ en ‘Old Tyme Hardcore’ hebben de tand des tijds doorstaan. Slapshot anno 2017 komt net zo vaak langs in de top vijf van favoriete bands als hun collega’s van Sick Of It All. Martijn: “Een eer is het, om Slapshot op deze editie van The Sound Of Revolution te hebben. Wij hebben met No Turning Back vaak met ze samen gespeeld en elke keer als ik nummers als ‘Watch Me Bleed’, ‘I’ve Had Enough’, ‘No Friend Of Mine’ en ‘Step On It’ hoor, krijg ik kippenvel. Het is zo bijzonder gaaf om al mijn oude helden op één line up te mogen verwelkomen; Cro-Mags, Sick Of It All én Slapshot.”

Jack Kelly aka Choke, de frontman van Slapshot, richtte in 1989 een Oi-punk project op met de naam Stars and Stripes. Met deze band wilde Choke een eerbetoon brengen aan de Britse Oi-punk scene, met name aan 4 Skins en Red Alert. ‘Shaved For Battle’ is de debuutplaat van de band uit 1989. Stars and Stripes speelt op The Sound Of Revolution een exclusieve Benelux show.

The Sound Of Revolution 2017

Met o.a.: Sick Of It All (USA), Cro-Mags (USA), Stars and Stripes (USA), H2O (USA), Cold World (USA), No Turning Back (NL), No Warning (CAN), Slapshot (USA), Lion’s Law (FR), Wisdom In Chains (USA), Knuckledust (UK), Strenght For A Reason (USA)

Zaterdag 4 november 2017
Klokgebouw Eindhoven
Deuren open: 12.00 uur
Aanvang: 13.00 uur
Ticketprijs: € 25 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl of 0900 – 300 1250 (60 cpm.)