Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 9 december 2023

Scroll to top

Top

Effenaar clubshows voor Baroness en Slo-Burn

Baroness
Reno van der Looij

Gisteren kondigde de Effenaar al aan dat Slo-Burn (ft. John Garcia, ex-Kyuss, Hermano, Vista Chino) op dinsdag 13 juni naar Eindhoven komt. Voor liefhebbers van de betere stoner, sludge, rock wordt deze week nu nog interessanter. De dag erna staat namelijk ook het machtige Baroness in dezelfde Effenaar.

Dat zijn nog eens even twee dikke Amerikaanse clubshows achter elkaar. (note van de redactie: Baroness is nog niet door Effenaar zelf bekendgemaakt, maar wel via de eigen band-kanalen). Ow ja, en hadden we al gezegd dat op donderdag 16 juni ook nog eens Bongripper in de kleine Effenaar zaal staat.

Slo-Burn (support Gomer Pyle) – Effenaar dinsdag 13 juni

Het is één van de meest hoog aangeschreven EP’s in de stonergeschiedenis; ‘Amusing The Amazing’ van Slo Burn. Terwijl gitarist Josh Homme na het uiteenvallen van Kyuss langzaam met Queens of the Stone Age begint, start zanger John Garcia een nieuw avontuur met drie relatief onbekende muzikanten. Het geluid van Slo Burn wijkt niet heel veel af van Kyuss, dankzij de zompige maar meteen ook iets puntiger en rauwere productie van Chris Goss. Eigenlijk wordt het geluid van de woestijn rondom Palm Desert nooit beter op tape gevangen.

Na dik een jaar en slechts die ene EP hield de band het alweer voor gezien, hordes stonerliefhebbers hongerig achterlatend naar meer. En dat meer komt er nu! Na festivaloptredens op Hellfest en Desertfest Londen komt de band voor een exclusieve Nederlandse clubshow naar de Effenaar.

Baroness – Effenaar woensdag 14 juni

Baroness is een loodzwaar en waardevol stuk metaal waar je u tegen zegt. Als je denkt dat het artwork van de plaat ‘The Red Album’ of ‘Purple’ om je vingers bij af te likken is, heb je de schijfjes blijkbaar nog niet een fikse draaibeurt gegund. Een geweldige mix van Mastodon, Neurosis, stoner rock, Isis en seventies metal die de band met veel agressie de speakers uit jaagt. Op Purple en Yellow & Green focussed de band zich iets meer op het liedje, wat de toegankelijkheid ten goede komt. In april eerst nog op Roadburn (als curator) en dus op 14 juni voor een clubshow in de Effenaar.