Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Naked Song Festival maakt line-up compleet

Naked Song Festival maakt line-up compleet
Guido Segers

Met de toevoeging van de Noord-Ierse traditionele folkband Beoga (van de recente grote hit met Ed Sheerans ‘Galway Girl’), de uplifting singer-songwriter Michael Bernard Fitzgerald uit Canada en de Zuid-Nederlandse talenten Tom Neven, Aidan & The Wild, Robin Borneman en Joe Buck is de line-up van Naked Song 2017 compleet.

Het festival heeft oog voor gevestigde singer-songwriters als Heather Nova en Danny Vera, maar ook voor indie-, folk- en rootstalenten als Young Gun Silver Fox, Ryley Walker, Baptiste W. Hamon en Holly Macve.

Het festival vindt voor de twaalfde keer plaats, op verschillende podia verdeeld over Muziekgebouw Eindhoven. Het Naked Song is een samenwerking tussen Muziekgebouw Eindhoven, Effenaar en Greenhouse Talent. Frank Veenstra, artistiek manager van Muziekgebouw Eindhoven, benadrukt het onderscheidende karakter van het festival ten opzichte van het reguliere aanbod. Veenstra: “Een indoor festival op deze manier is wel iets anders dan wat je op het gemiddelde festivalweiland tegenkomt. Dat is ook wat ik terugkrijg van bezoekers; ze worden aangenaam verrast. Met – naast de optredens – een goede catering, speciaalbiertjes en activiteiten in de foyers, creëren we een complete festivalbeleving. En dat binnen het comfort van een niet-winderig weiland, zonder herrie op links en op rechts, maar mét het festivalgevoel dat voor een rafelig randje zorgt.”

Voor de organisatie van het Naked Song Festival wordt Muziekgebouw Eindhoven op programma-inhoudelijk en promotioneel vlak ondersteund door de Effenaar. Elvin Usidame, programmeur van de Effenaar, legt uit waarom en licht de rol van het Eindhovense collega-podium binnen Naked Song toe: “De Effenaar beschouwt de stad als haar podium. Daarom ondersteunt en initieert de Effenaar veel muzikale projecten en evenementen buiten het eigen gebouw. Dit kan door middel van programmalijnen opzetten op alternatieve locaties, mede-organiseren van evenementen of door middel van ondersteuning als promopartner.

“We vinden het belangrijk om er te zijn voor heel Eindhoven en relevant aanbod te programmeren en te ondersteunen op de juiste locaties. Het Naked Song Festival is daar een voorbeeld van. Wij programmeren dit mee, hosten een eigen podium op het festival en zijn promopartner. Naked Song Festival is een Eindhovens icoon op het gebied van singer-songwritermuziek, folk en indie en we zijn trots dat we hier onze expertise aan kunnen bijdragen.”

Acts die op eerdere edities van het festival speelden zijn Agnes Obel, Fink, Eels, Jonathan Jeremiah, Tindersticks, Xavier Rudd, Lucinda Williams, James Vincent McMorrow en Joan As Police Woman. De een als reeds gevestigde naam, maar vaker stond een artiest op Naked Song in het stadium van veelbelovend. Veenstra en Usidame zoeken in de programmering naar het juiste evenwicht tussen beide categorieën. Veenstra: “Naked Song is een ontdekkersfestival; er spelen altijd wel bekende namen, maar de bezoeker komt vooral ook om nieuwe dingen te ontdekken. Het is een goede balans van bekendheid en avontuur. Daar zijn we dit jaar ook weer in geslaagd.”
Datum: zaterdag 22 april 2017
Locatie: Muziekgebouw Eindhoven, Heuvel 140, 5611 DK Eindhoven

Complete line-up: Heather Nova, Danny Vera, Young Gun Silver Fox, Ryley Walker, Dan Croll, Baptiste W. Hamon, Stef Kamil Carlens, Beoga, Tom Neven, Steve Smyth, Holly Macve, Michael Bernard Fitzgerald, Mercy John, Aidan & The Wild, Tessa Belinfante, Robin Borneman, Joe Buck

Aanvang: 16:00 uur

Entree: € 39 (exclusief servicekosten)
Website: www.nakedsong.nl