Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Oh Susanna in ’t Vonderke bij Björn’s Vondsten

Oh Susanna in ’t Vonderke bij Björn’s Vondsten
Guido Segers

Weer een nieuwe editie van Björns vondsten in ’t Vonderke, op donderdag 6 april. De maandelijks terugkerende live avond in café ’t Vonderke (iedere eerste donderdag van de maand) wordt deze keer ingevuld door Oh Susanna (CAN). Aanvang 21.00 u, gratis entree.

Oh Susanna (CAN)
Oh Susanna is het alter ego van de Canadese singer-songwriter Suzy Ungerleider. Al halverwege de jaren negentig wist ze de aandacht van de muziekindustrie te trekken, ver voordat de term alt.country gemeengoed was. In aanvang dook ze met haar interpretatie van country, folk en blues uit het begin van de twintigste eeuw ver de muziekgeschiedenis in, later kwamen daar ook modernere invloeden uit de rootsmuziek bij. Met haar krachtige stem zingt ze over basale zaken en gevoelens als liefde en verlangen, vreugde en verdriet en passie. Oh Susanna staat voor tekstueel universele thematiek en is muzikaal gezien onmiskenbaar authentiek. Haar hele carriere weet ze zich omringd door de beste muzikanten, vanavond in ’t Vonderke is dat de Nederlandse snarenvirtuoos BJ Baartmans. Een week voor de show in Eindhoven verschijnt haar nieuwe album ‘A Girl in Teen City’, waar ze uiteraard ook werk van zal spelen.

Over Björns vondsten in ’t Vonderke
Björns vondsten in ’t Vonderke is een initiatief van café ’t Vonderke in samenwerking met Björn van der Doelen, de voormalig PSV-voetballer en huidig muzikant die zijn naam heeft verbonden aan het initiatief, ’t Vonderke is een buurtkroeg aan het Lodewijk Napoleonplein in het Eindhovense Vonderkwartier. Van der Doelen en ‘t Vonderke hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse wens: een laagdrempelig podium bieden voor rootsmuziek in Eindhoven. Iedere eerste donderdag van de maand speelt er een act uit het roots genre in ‘t Vonderke, de entree is steevast gratis.