Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Why Tony – Hostel Life & The Wolves

Why Tony – Hostel Life & The Wolves
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Heerlijk

Spring in de stroming met Why Tony.

Why Tony is het project van Rob Cornelissen en er wordt hard gewerkt aan nieuw materiaal. Deze single en cover mochten dan ook al het daglicht zien. Een voorproefje dus van het verwachte tweede album.

In 2014 kwam de plaat ‘Innerspace’ uit, een bijzondere luisterervaring van muzikatnen die precies weten wat ze willen. Rob Cornelissen is al langer actief in de Eindhovense muziekwereld. Ooit speelde hij in het bandje Mindhoven, met Peter van Grunsven (An Evening With Knives) en Telmo Zijlema. Daarna speelde hij in MTD, wat nog een EP uitbracht in 2012.

Why Tony speelde de eerste show in 2013 en deelde het podium met Iris Penning, de Mississippi Delta Brothers en meer. Inmiddels speelt Rob ook in de band rondom Aiden, van wie het nummer ‘The Wolves’ een cover is. Naast Aidan & The Wld speelde hij ook mee met Iris Penning en werkte mee aan haar albums.

‘Hostel Life’ bezingt het bevreemdende, vluchtige bestaan als het leven in een hostel. Kabbelende toetsen en vloeiende gitaarpartijen doen een beetje denken aan dEUS. Het roept bij mij herinneringen op aan het regiedebut van Tom Barman, ‘Anyway the Wind Blows’. Het voortglijdende geluid is een weergave van het bestaan. De muziek zit niet in een strakke structuur, maar vloeit voorbij. Wederom blinkt de band uit in een absolute balans en zuivere productie.

‘The Wolves’ brengt ons meteen terug naar het geluid van het onlangs uitgebrachte ‘Iliad’ van Aidan & The Wild. Deze cover is bijzonder trouw aan het origineel. Niet heel verwonderlijk natuurlijk, gezien Rob in de band speelt. Het hunkerende, gedreven geluid blijft intact en ook dit nummer laat horen wat Why Tony in huis heeft. Nu rest even niets anders dan uitkijken naar de release van het album. Dat zal zeker de moeite waard worden!