Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Marc O’Reilly bij nieuwe editie 2 Meter Sessies Live

Marc O’Reilly bij nieuwe editie  2 Meter Sessies Live
Guido Segers

Op donderdag 13 april is er een nieuwe editie van de maandelijkse muziekavond “2 Meter Sessies Live in Blue Collar Theater” in Eindhoven. Presentator Jan Douwe Kroeske ontvangt dan de veelbelovende Ierse singer/songwriter Marc O’Reilly voor een interview en optreden. Kaarten kosten €10 en zijn reeds te koop.

Kroeske is al een tijdje onder de indruk van Marc O’Reilly. Vanwege zijn indrukwekkende spel op de akoestische gitaar (denk aan José González) en zijn fantastische stem (denk aan Ray LaMontagne). In het thuisland gaat al het hard met O’Reilly, in Engeland werd-ie opgepikt door de BBC en vorig jaar stond hij op hét showcase festival van Europa, Eurosonic Noorderslag. Het is slechts een kwestie van tijd dat ook Nederland voor deze getalenteerde muzikant valt.

Sinds november 2016 strijkt het internationaal geroemde muziekprogramma 2 Meter Sessies elke maand een hele dag neer in het Blue Collar Theater in Eindhoven onder de vlag van “2 Meter Sessies Live”. In de middag wordt in het lege theater een sessie gefilmd en ’s avonds volgt een programma voor publiek, waarin Kroeske enkele fragmenten uit het immense 2 Meter Sessies archief laat zien en de muzikale gast interviewt, die daarna het podium krijgt voor een optreden. Dit alles maakt het een niet te missen avond voor liefhebbers van muziekbeleving in optima forma. Eerdere gasten waren Daniel Docherty (UK), Daniel Cane (NL), The Jerry Hormone Ego Trip (NL) en Strand of Oaks (USA).

Over 2 Meter Sessies

2 Meter Sessies is een muziekprogramma uit Nederland, geprezen in binnen-en buitenland om haar unieke, waardevolle opnames van muziekacts als Nirvana, Coldplay, Foo Fighters, Radiohead en recenter Fink, The Boxer Rebellion en James Vincent McMorrow. 2 Meter Sessies begon in 1987 op nationale radio en maakte in 1993 de overstap naar televisie, bij diverse omroepen tot 2003. Ook in 2013 en 2014 was de muziekshow op televisie te zien. Sinds die tijd worden ook op regelmatige basis sessies uitgezonden op Youtube en is het programma zeer actief online. www.2metersessies.nl / www.facebook.com/2metersessies

 

Over Blue Collar Theater

Het Blue Collar Hotel in Eindhoven staat voor een laagdrempelig, levendig en stoer Rock & Roll Hotel met een eigentijds en eigenzinnig karakter waar belevenis en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Op de begane grond bevindt zich een theaterzaal die met haar burleske inrichting een warme, intieme sfeer biedt.