Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Loud Bird – Open House at Brooklyn Square

Loud Bird
Guido Segers

Onder de naam Loud Bird organiseren boekingsbedrijf en evenementenorganisator Loud Noise, tattooshop Free Bird en woningbouwvereniging Trudo een open house in het oude wijkgebouw Brooklyn Square aan de Wattstraat 70. Met deze open house, een dag met muziek, metal tattoo’s, workshops, kunst en pizza en barbecue & beer, willen de ondernemers bijdragen aan de transformatie van dit bijzondere pand tot een hotspot in de wijk. De Open House at Brooklyn Square vindt plaats op zaterdag 20 mei, gratis entree van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Waar?

Brooklyn Square, het oude wijkgebouw aan de Wattstraat 70, is niet alleen bijzonder vanwege de opvallende schilderstijl maar het complex is ook het onderkomen van verschillende creatieve ondernemers. Een gebouw met genoeg ruimte en mogelijkheden, dat zagen ook Tjerk Maas en Paul van Berlo van boekingsbedrijf Loud Noise (bekend van o.a. de Eindhovense festivals Dynamo Metal Fest en The Sound Of Revolution) en tatoeëerder Sascha Sevic van Free Bird Tattoo, waarvan beide bedrijven zitten gevestigd in Brooklyn Square. De open dag is een initiatief van het drietal in samenwerking met beheerder Trudo.

“Trudo wil Brooklyn Square en met omliggende plein transformeren tot een hotspot met internationale aantrekkingskracht en daar leveren wij graag onze bijdrage aan,” zegt Tjerk Maas. De open dag van Brooklyn Square is de eerste maar als het aan het drietal ligt, zullen er zeker meer volgen. “Het is niet alleen een mogelijkheid voor onszelf om ons te presenteren als evenementenorganisatie of tatoeëerder maar ook om andere creatievelingen een podium te bieden,” aldus Maas.

Programma

Tijdens de Open House van Brooklyn Square treden internationaal bekende artiesten met hun roots in Eindhoven op, waaronder (metal)vocaliste Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering, VUUR) en de hardrockband The Dirty Denims. Bij Free Bird kunnen bezoekers metal tattoo’s laten zetten. De dansschool Chalans, een van de andere ondernemers in Brooklyn Square zal gedurende de dag gratis paaldansworkshops geven. Ook is er een mini metal market met festivalmerchandise, een art-expo, een metal-workshop en nog veel meer.

Voor de fijnproevers zorgt de Italiaanse pizzeria La Vita è Bella voor de beste pizza’s van Eindhoven, is er een barbecue en kunnen de bezoekers bier proeven van de biermerken Happy Face Beer en Langharig Tuig.

Feiten
Datum: 20 mei 2017
Locatie: Brooklyn Square, Wattstraat 70, Eindhoven
Openingstijden: 12.00 uur – 20.00 uur