Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Gemeente Eindhoven zit RocKing flink dwars

Rocking
Reno van der Looij

Komende Koningsdag (en nacht) zou Stratumseind de boel omgooien. Na jaren van DJ’s en dance-feesten werd er dit jaar ruimte gemaakt voor live muziek. Op drie (of wellicht zelfs vier) pleinen komen buitenpodia voor Nederlandstalige acts, Urban& Soul, Top 40 bands en een Rockpodium! Die laatste had al onze onverdeelde aandacht. Het festival gaat RocKing heten en Mozes & The Firstborn, Drive Like Maria, MOOON en The Dirty Denims reeds zijn geboekt.

Nu gaat er toch last-minute een behoorlijke streep door de rekening aangezien de gemeente Eindhoven zich van zijn slechtste kant laat zien. De organiserende horeca ondernemers, waaronder The Jack en Altstadt hebben namelijk te horen gekregen dat vanwege “knelpunten” en “veiligheidsmaatregelen” er plots een aantal buitenpodia niet zijn toegestaan. En dat is flink balen voor de organisatie.

We spraken kort medeorganisator en uitbater Niek van Rixel van Cafe The Jack en hij laat zich niet uit het veld slaan, maar vreemd vindt hij de houding van de Gemeente Eindhoven wel:

We hadden echt een uitstekend plan met meerdere ondernemers van Stratumseind. Er was bijvoorbeeld heel goed nagedacht over spreiding van publiek. Vanaf januari wist de gemeente van onze plannen en plots komt afgelopen woensdag deze mededeling. Natuurlijk heel zuur, maar direct zijn wij samen met De Altstadt aan de slag gegaan met alternatieve locatie. Echter de gemeente wil (nog) niet meewerken aangezien deze plannen drie weken geleden zouden moeten zijn ingediend. Toen wisten wij natuurlijk nog niet van dit besluit. Het lijkt alsof de gemeente gewoonweg niet mee wil werken. Heel vreemd. Wij willen een oplossing en met RocKing een feestje maken dit jaar. We blijven dus werken aan de alternatieve locatie. Er volgt heel snel goed nieuws rondom RocKing!

Wordt dus vervolgd en Eindhoven Rockcity houdt je op de hoogte. Voor de rockliefhebber is er rond Koningsdag meer slecht nieuws deze week, aangezien Klok Rock Orange met de mededeling kwam dit jaar geen festival van de grond te krijgen.

RocKing