Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe horeca op Stratumseind redt RocKing festival

Rocking
Reno van der Looij

We wisten zaterdag te melden dat RocKing door een besluit van de gemeente Eindhoven onverwacht op losse schroeven kwam te staan. De gemeente besloot vanwege “knelpunten” en “veiligheidsmaatregelen” dat er plots een aantal buitenpodia tijdens Koningsdag en -nacht niet meer werden toegestaan.

Daarmee werd het RocKing podium, gehost en georganiseerd door The Jack en De Altstadt, de dupe. Bovendien werkte de gemeente niet mee aan een alternatieve buiten locatie. De nieuwe horecagelegenheid The Saint (voorheen 5611 en Bongo Beach) bracht echter uitkomst en stelt haar zaal ter beschikking aan RocKing. Niek van Rixel van The Jack is blij met de oplossing, maar baalt wel enorm van de ontstane situatie, de ongelukkige timing en de gebrekkige bereidheid van de gemeente om mee te werken en denken;

“De boodschap van de gemeente dat het RocKing podium vanwege ‘knelpunten” en “veiligheidsmaatregelen” uiteindelijk toch geen groen licht kreeg, kwam heel erg laat. Voor de duidelijkheid; ook voor ons is veiligheid top prioriteit! Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar deze late mededeling heeft ons volkomen verrast. Tijd voor een buiten alternatief was er niet meer. De gebrekkige en zeer late communicatie vanuit de gemeente is al jaren een groot struikelblok en er restte ons niets anders dan zelf een oplossing te zoeken. We zijn dan ook heel blij met The Saint. Wij organiseren dit soort events met plezier vanuit onze passie en met heel veel inzet. We willen gewoon een gaaf podium neerzetten. Zonder die passie was dit nooit gelukt.

Het goede nieuws is dus dat het volledige geplande programma door gaat, RocKing op Stratumseind blijft en onder andere Mozes & The Firstborn, Drive Like Maria, MOOON en The Dirty Denims op het podium staan. Zeker nu duidelijk is geworden dat Klock Rock Orange dit jaar is afgeblazen, is hiermee een 2e domper voor de Eindhovense rockscene voorkomen.

RocKing