Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni 2024

Scroll to top

Top

Björns vondsten in ’t Vonderke met Songs From Dan

Dan Tuffy
Reno van der Looij

Wederom staat er een nieuwe editie van Björns vondsten in ’t Vonderke op het programma. Dit keer op donderdag 4 mei. De maandelijks terugkerende live avond in café ’t Vonderke (iedere eerste donderdag van de maand) wordt deze keer ingevuld door Songs From Dan (AUS/NL). Aanvang 21.00 u, gratis entree.

Songs from Dan is de titel van het eerste solo-album van Dan Tuffy. Tuffy toont hierop een sterk staaltje songschrijven en verhalen vertellen, maar de routinier heeft dan ook meer dan genoeg bagage in de koffer zitten om z’n liedjes mee aan te kleden. Al in de jaren tachtig belandde hij vanuit geboorteland Australië met zijn toenmalige band Wild Pumpkins at Midnight in Nederland. Aan het begin van het nieuwe millennium richtte hij in ons land het eigenzinnige folkroots-gezelschap Big Low op, later trad hij ook toe tot balkanformatie Parne Gadje.

Zijn solo-werk vindt zijn oorsprong in sobere, melancholische en akoestische country noir, met persoonlijke teksten over zaken als liefde, ontrouw, scheiding en ouderschap die de luisteraar in het hart raken. Tuffy wordt deze avond begeleid door Mathijs Leeuwis op pedal steel en Jeroen Kant op gitaar, vakbroeders annex zielsverwanten van uw gastheer Björn van der Doelen. Dat belooft een gezellig avondje ouwe jongens krentenbrood, maar uiteraard is er ook gist in de vorm van bier verkrijgbaar. En gezellig ouwehoeren mag ook, maar dan wel graag voor en na de live sets.

Over Björns vondsten in ’t Vonderke

Björns vondsten in ’t Vonderke is een initiatief van café ’t Vonderke in samenwerking met Björn van der Doelen, de voormalig PSV-voetballer en huidig muzikant die zijn naam heeft verbonden aan het initiatief, ’t Vonderke is een buurtkroeg aan het Lodewijk Napoleonplein in het Eindhovense Vonderkwartier. Van der Doelen en ‘t Vonderke hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse wens: een laagdrempelig podium bieden voor rootsmuziek in Eindhoven. Iedere eerste donderdag van de maand speelt er een act uit het roots genre in ‘t Vonderke, de entree is steevast gratis.