Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Eindhovense redenen om naar Graspop af te reizen

Graspop
Reno van der Looij

Graspop Metal Meeting. Dat vindt toch helemaal niet in Eindhoven plaats? Dat klopt, maar de afstand naar het mooie Belgische Dessel is wel erg overbrugbaar met slechts zo’n dikke 40km. De grasweide met 3 dagen heavy metal en hardrock zal daarom ook menig fan in de regio aansporen om richting het festival af te reizen op 16, 17 en 18 juni aanstaande.

Daarom leek het ons een goed idee om eens een blik op het rijkelijk gevulde Graspop affiche te werpen. We vonden al snel een aantal acts die we recentelijk of iets langer geleden hebben meegepikt. Zo was Tarja eerder dit jaar onaantastbaar in de Cacaofabriek en Kvelertak brak de tent afgelopen december nog af in Dynamo.

Mayhem sloot met een imposante show de meest recente editie van Eindhoven Metal Meeting af en Monster Magnet was een vaste Effenaar en Speedfest gast. Ook Primus kunnen we je aanbevelen na de shows in de Effenaar en het Klokgebouw. Net zoals we dat het machtige Red Fang eveneens in de Effenaar en het klokgebouw tijdens Speedfest zagen doen. Dat Graveyard weer terug bij elkaar is kunnen we gezien de Speedfest show alleen maar van harte toejuichen.

In between festival shows

Dan heb je nog de acts die je gewoon lekker 2 keer kunt meepikken. Een heel rijtje aan bands doen namelijk een zogenaamde ‘in-between-festival’ optreden en kiezen regelmatig voor een doordeweekse clubshow in Eindhoven. Zo zal Baroness, die we onlangs nog spraken op Roadburn, 2 dagen voor Graspop in de Effenaar een headline show verzorgen (14-06) en staat Suicide Silence 2 dagen erna in Dynamo (20-06). Op 11 juni komt Metal Church samen met Meshiaak voorbij in hetzelfde Dynamo. Maar heel het rijtje kun je dus ook gewoon in 1 weekend op Graspop Metal Meeting doen!

Ook later in het jaar komt er nog een hele rits aan interessante Graspop Metal Meeting namen richting onze lichtstad. Zo staat Europe op 8 september als headliner op het Eindhovense Cityrock en mag Gojira diezelfde spot op zich nemen tijdens Dynamo Metal Fest op zaterdag 15 juli. Hatebreed doet in augustus (13-08) nog even een showtje in de grote zaal van de Effenaar. Al wat dichterbij is op 12-05 de show van onze zuiderburen van King Hiss in het Stroomhuisje.

Graspop 2017 headliners

Het moge duidelijk zijn dat Eindhoven en Graspop Metal Meeting beide dezelfde goede smaak hebben. En dan hebben we het niet eens over de grote GMM publiekstrekkers gehad. Deep Purple, Rammstein, Evenescenes, en Scorpions mogen de laatste twijfelaars over de streep trekken. Hier op de Eindhoven Rockcity redactie hebben we ook nog een eigen tip; Psychotic Waltz! Ga deze bijzondere cult progmetal band zeker even checken. Graspop Metal Meeting kaarten hier.

Nu steeds twijfels. Check dan hieronder de aftermovie 2016!