Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Helldorado komt met nieuwe namen

Helldorado
Redactie

Wanneer was u voor het laatst op een festival waar u rondliep met pijn in uw kaken van het lachen om de  briljante stand-up comedian Bob Slayer, net nadat een vervaarlijke messenwerper een bloedstollende act weggaf die niet onder deed voor die van een stuntman die zichzelf in brand stak, onderwijl de Engelse hardrocklegende The Darkness de ene zaal tot een kookpunt bracht met zijn classic ‘I Believe In A Thing Called Love’ en Nashville Pussy in een andere zaal de zaak naar goede traditie weer volledig muzikaal begaaide?

Enter: Helldorado The Incredible Rock & Roll Freakshow, een gloednieuw en uniek heavy rockfestijn met freaky side show, dat op zaterdag 18 november in drie zalen van het monumentale Eindhovense Klokgebouw plaatsvindt. Vandaag voegt de organisatie vier HELLDORADO-waardige acts aan het bijzondere programma toe: The Darkness (UK), Nashville Pussy (US), Fifty Foot Combo (BE) en de ultieme rock ‘n’ roll stand-up comedian Bob Slayer (UK).

Eerder werden onder meer al Triggerfinger, de spectaculaire worstelact The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash en Orange Goblin aangekondigd. Meer namen volgen. Reguliere Tickets à  €45,- zijn verkrijgbaar via de website.

Line-up tot nu toe in alfabetische volgorde; meer namen volgen spoedig
Bands: Birth Of Joy (NL), Fifty Foot Combo (BE), Monomyth (NL), Nashville Pussy (US) Orange Goblin (UK), The Urban Voodoo Machine (UK), Tigre Blanco (NL), The Darkness (UK), Triggerfinger (BE)
Side-show acts: Bob Slayer (UK), Captain Catastrophy (BE),The Death Do Us Part Danger Show (UK), The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash (D)

HELLDORADO-The Incredible Rock & Roll Freakshow

Helldorado is een wild toevluchtsoord voor liefhebbers van het niet-alledaagse die los willen gaan bij machtige internationale bulldozerbands en grootheden uit de metal, stoner/psychedelica, surf, rock-‘n’-roll, heavy trash, hard- en garagerock. Naast deze muzikale pletwalsen kunnen liefhebbers van bizarre en wilde stunts (o.a. degenslikkers, messenwerpers, worstelaars en vuurspuwers) hun hart ophalen bij stripsters, waarzeggers, spraakmakende side show acts en stand-up comedians.

Op Helldorado zijn de bands en de side show acts even belangrijk. Ze vormen samen met een ruim aanbod aan food & drinks een onheilige drie-eenheid. Een theatrale kruising tussen een freakshow, circus, Carnivale, kermis, Jheronimus Bosch’ Tuin Der Lusten, Las Vegas in de jaren twintig van de vorige eeuw, Coney Island, trashy erotiek, Dantes La Divina Commedia en de Twilight Zone: even ongrijpbaar als betoverend. HELLDORADO oogt gevaarlijk maar is gastvrij en geestig.

Helldorado