Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Sheverine – Wolf Like Me

Sheverine – Wolf Like Me
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Stomend

Heet, rauw en catchy debuut

Sheverine is een band die ontstaan is vanuit het Rock City Institute. Een jonge band dus, maar niet wars van een stuk ambitie. Een tijd geleden vertelden ze ons al toch echt van plan te zijn een begrip te worden. Inmiddels werd de debuut EP gepresenteerd in Popei, dus hoog tijd om die eens te luisteren.

De band moest na de release show wel verder als drietal, maar dat lijkt voor de bluesrockers geen probleem. Dan maar met z’n drieën optreden. Inspiratie wordt geput uit artiesten als Queens of the Stone Age en Led Zeppelin. Een beetje retro, maar toch lekker vers in het gehoor dus, dat Sheverine.

Opener is ‘Can’t Fix This’, een pompende, basgedreven blues track, waarop zanger James van Balkom ook zijn vocalen laat gelden. De rauwe, grommerige zangstijl gaat lekker samen met het energieke nummer. Verder zijn er geen onnodige franjes, het hammond orgeltje van Quint Vullings komt op het juiste moment in om die extra laag over de sound uit te smeren. Sheverine luistert eigenlijk weg als een dik belegde boterham, heavy en smakelijk.

Op ‘Checkmate’ houdt de groep die trend vast, die vette retro sound en dikke fuzzy bas zijn eigenlijk niet geschikt voor het beluisteren vanaf je bureau stoel. Je blijft gewoon niet stilzitten! Het zit ook gewoon zo fijn in elkaar, nooit is de band te scheutig met de output, noch is het te karig. Als een machine, zo rolt het nummer voort. Maar de band kan ook wat anders, op de titeltrack horen we een wat meer gevoelige, ingetogen kant. We horen hier ook een zanger die prima een klassieke power ballad ten gehore kan brengen. Het is een beetje Kings of Leon. Met overtuiging en gevoel en een beetje gitaar en orgel is dit misschien wel het nummer dat écht laat horen wat voor talent er in deze band zit.

‘Foreva’ volgt daarop, wederom een lekkere track, waar dat ritme als een huis staat. Drumster Sophie Engels is toch de ritmisch draaiende motor die het hele apparaat doet voortbewegen. Dit nummer is in lijn met het stomende werk van de band en luistert ontzettend makkelijk weg. Het kritischere oor zal het een makkelijker nummer vinden, maar niks mis met een radiovriendelijk nummertje op je EP. Dat ben je al snel vergeten als ‘Keep On Running’ aftrapt, een stomende bak orgel-heavy stonerrock die nog een dimensie van Sheverine laat zien. Het is niet zo heel moeilijk om fan te worden van deze jonge band.