Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

Björns Vondsten met André van den Boogaart

Björns Vondsten met André van den Boogaart
Guido Segers

Weer een nieuwe editie van Björns vondsten in ’t Vonderke, op donderdag 1 juni. De maandelijks terugkerende live avond in café ’t Vonderke (iedere eerste donderdag van de maand) wordt deze keer ingevuld door André van den Boogaart. Aanvang 21.00 u, gratis entree.

Het betreft tevens de afsluiting van het seizoen voor wat betreft deze maandelijkse live avonden. Het nieuwe seizoen start op de eerste donderdag van september.

André van den Boogaart

Singer-songwriter André van den Boogaart is op zijn ‘Terugweg van Nergens’, het album dat hij met zijn nieuwe begeleidingsband De Tornado’s aan het maken is. De voor menig bekende, maar toch vreemde legende heeft wederom voet gezet op Tilburgse grond. Afgelopen jaren heeft hij zijn grenzen opgezocht aan de zelfkant van het leven. Maar het is nog niet voorbij! Dit keer is deze brute rock ’n roller voor nu en voor altijd klaar voor een heuse comeback. Met avonden die variëren van uitzinnige dans en sterke verhalen tot aan een traan zal hij menig festival, kroeg en feesttent afbreken. Dit is echter niet voor lulletjes rozenwater, grof taalgebruik en ruw spel zullen niet worden geschuwd. Surf, blues, rock, wals en country, en muziek met een hart en New Orleans-sausje. Hiermee belooft deze befaamde muzikant grootsche dingen neer te gaan zetten. Deze rock ’n roll piraat is nu klaar om uit de schaduw te stappen, hij stapt in het licht, als: André van den Boogaart.

Vanavond voert z’n nog prille hernieuwde zegetocht hem naar ’t Vonderke. En deze keer wordt hij bijgestaan door twee van zijn multi-instrumentalistische Tornado’s; Jan van Bijnen speelt pedalsteel, trompet, toetsen en mandoline, Joost Verbraak speelt trompet, trombone, sousafoon, piano en accordeon. Benieuwd wat ze deze donderdag allemaal aan muzikaal gereedschap meebrengen? Kom rond 20.30 u naar ’t Vonderke, baan jezelf een weg naar de bar om een bier te bestellen en geniet van deze Tilburgse troubadour en zijn trouwe trawanten.

Over Björns vondsten in ’t Vonderke

Björns vondsten in ’t Vonderke is een initiatief van café ’t Vonderke in samenwerking met Björn van der Doelen, de voormalig PSV-voetballer en huidig muzikant die zijn naam heeft verbonden aan het initiatief, ’t Vonderke is een buurtkroeg aan het Lodewijk Napoleonplein in het Eindhovense Vonderkwartier. Van der Doelen en ‘t Vonderke hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse wens: een laagdrempelig podium bieden voor rootsmuziek in Eindhoven. Iedere eerste donderdag van de maand speelt er een act uit het roots genre in ‘t Vonderke, de entree is steevast gratis.