Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Victory houdt klein maar fijn Oi! feestje

Victory houdt klein maar fijn Oi! feestje
Guido Segers

Op de dinsdagavond is het prima toeven in het Blue Collar Hotel. Met twee fijne punkbands op het programma en een koud drankje zijn we van de partij om te horen wat Hammered en Victory live gaan brengen in de fijne zaal.

Foto’s Justina Lukosiute | Tekst Guido Segers

Victory zou eigenlijk in Parijs spelen, maar dat ging niet door. De band week daardoor pas vrij laat uit naar het Blue Collar Hotel. De band is hier meer dan welkom en lijkt het ook prima naar de zin te hebben in de backstage ruimte. eerst gaan we luisteren naar een band die als passie het drinken van bier en maken van herrie heeft.

Hammered komt uit Noord-Brabant en Utrecht en kenmerkt zich door een vies, warrig geluid met een hoop speelplezier en lege bierblikjes. De thrash invloeden zijn duidelijk te merken in de rammelende sound vol venijnige uithalen. Zanger Len Lepra, zoals zijn rooskleurige artiestennaam luidt, draait rondjes en springt in het rond met een vrolijke grijns op zijn gezicht. Heel goed kun je de band niet noemen, maar energiek en vol van plezier zijn de mannen zeker.

Er komt zelfs een liedje over Schijndel langs. ‘Dave d’n Dealer’ gaat over de slechtste dealer uit Schijndel.. of beste.. en is misschien wel typisch voor het oeuvre van het vijftal. Blaffende, scheurende klanken met weinig subtiliteit. Flauwe grappen sieren de openingen in de set, vooral vol met zelfspot uiteraard. Toch heeft Hammered een vreemde sharme als openingsact en weten ze het publiek toch lekker op te warmen met hun stevige geluid. De afsluitende Gang Green cover van ‘Alcohol’ past prima in dat rumoerige straatje.

Victory ontstond uit een reeks andere bands, waaronder Suversives, Eightysixed, The Virgin Whores en Pist & Broke. Sinds 2012 is deze band lekker bezig onder de naam Victory en touren de mannen rond om verhalen te vertellen over het leven van de working class in het huidige Amerika. Frontman Dan stopt ook zijn ervaringen als Afghanistan veteraan in de teksten. Een paar weken terug bracht de band het nieuwe album ‘S.O.S’ uit.

Zonder veel flauwekul trapt de band de set af. Het is geen volle bak deze avond, maar het enthousiasme van de fans zal er niet minder om zijn. Er wordt vrolijk meegebrult met de refreinen en de klassieke Oi! sound weet een enkeling tot wat spring- en beukwerk te inspireren. Victory is niet het soort band dat het genre een nieuw hoek opduwt. Songs over het dagelijkse leven, hard werken en broederschap nodigen uit tot meebrullen en vuisten in de lucht. De opengesperde ogen van frontman Dan spreken van een oprechte, recht door zee mentaliteit. Dat is ook precies wat je krijgt, melodieuze, pakkende gitaarpartijen en nummers recht uit het hart.

Het ontbreekt de band ook niet aan het nodige stukje humor, met songs als ‘American Nightmare’, wat opgedragen wordt aan niemand anders dan Trump en ‘S.H.A.P.E’. (Skinheads Against Pretty much Anything, een knipoog naar SHARPE). Het spelplezier op het podium zorgt voor een gepassioneerde interactie met het publiek, dat luidkeels meebrult. Heerlijk, zo op een dinsdagavond in het Blue Collar Hotel.