Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Rozje – In Vain

Rozje – In Vain
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Dromen

Comfortably numb in a forest

Onlangs studeerde hij af aan het Rock City Institute: Jordi de Backer. Een jonge muzikant met een knap muzikaal CV. Rozje is zijn project, waarmee hij pakkende, melancholische muziek maakt. De demo ‘In Vain’ is al even uit, maar verdient toch even wat aandacht, zeker na het interview dat we eerder publiceerden.

Rozje is inmiddels een volledige band, bestaande uit Koen Verhees (Tsar Bompa), Tjalling de Leeuw (Zoo Children, Tjalling), Manuel de Smet en Harm Neidig (beiden Dondersteen). Zelf trad De Backer eerder op met Tsar Bompa en deed hij ook tribute shows onder de naam Red Sheeran (wiens werk hij speelde mag je zelf raden).

Met ‘In Vain’ krijgen we een nummer dat diverse invloeden uit de wave periode laat horen. De melancholische vocalen, de hunkering naar het onvindbare. Het basloopje heeft dat donkere doch warme gevoel van The Cure en het gitaarspel klatert daar vrolijk overheen zonder zich ergens wat van aan te trekken.

Zelf omschrijft de band het als dreampop en die link is wel te leggen. Het is muziek om bij naar de punten van je schoenen te kijken en meewarig mee te bewegen terwijl je haren voor je ogen hangen. Een moment van introspectie, van een soort dromerige ‘numbness’ terwijl je eigenlijk overloopt met gevoel.