Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 mei 2022

Scroll to top

Top

Def Americans viert dubbel jubileum

Def Americans viert dubbel jubileum
Guido Segers

In het jaar waarin Def Americans het tienjarig jubileum viert, presenteert de Eindhovense Johnny Cash tribute band tevens de tiende editie van de jaarlijkse Johnny Cash Memorial Show. Het traditionele spektakelstuk voor fans van de Man in Black vindt plaats op zaterdag 9 september, voor het derde achtereenvolgende jaar in Muziekgebouw Eindhoven. “Iedereen is enthousiast in de voorbereiding, we hebben gezamenlijk veel ervaring om de ultieme show neer te zetten en als september weer nadert krijgen we allemaal zin om er weer een onvergetelijke avond van te maken”, vertelt gitarist Willem Winkelmolen gretig over de samenwerking met het Eindhovense podium.

De Johnny Cash Memorial Show is een muzikaal eerbetoon aan de op 12 september 2003 overleden countrymuzikant Johnny Cash, dat in 2008 door Def Americans is geïnitieerd en sindsdien jaarlijks in Eindhoven heeft plaats gevonden. Naast een speciale show van de organisatoren zal er net als voorgaande jaren aandacht zijn voor een uitgebreid randprogramma en toepasselijk catering-aanbod. De voorverkoop voor de Johnny Cash Memorial Show is gestart, tickets zijn voor € 20,- per stuk verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven.

De leden van Def Americans hebben met het tienjarig bestaan en de tiende Memorial Show in 2017 dus twee jubilea te vieren, voor fans van Johnny Cash wordt 2018 gekenmerkt door een andere mijlpaal, iets wat de bekendste Cash tribute band van Nederland en daarbuiten ook niet is ontgaan. Frontman Elco Weitering in de context met het optreden in het Muziekgebouw daarover: “In de Memorial Show nemen we een kleine aanloop naar het gegeven dat ‘At Folsom Prison’ volgend jaar precies 50 jaar geleden is uitgebracht.” Een artistieke beslissing die recht doet aan de relevantie van deze live plaat uit 1968, maar zoals ieder jaar wil de band ook in 2017 met de Memorial Show weer zowel een verrassende als vertrouwde dwarsdoorsnede van de catalogus van Cash presenteren. Weitering: “We zijn nog wat verrassingen uit aan het werken en oude regulars aan het oppoetsen. De Memorial Show is vooral een avond voor fans van Cash, dus we wisselen de classics af met wat onverwachte nummers die hen hopelijk aansporen om weer eens in hun verzameling te gaan kijken, en te genieten van de muziek die nog steeds bij zoveel mensen resoneert.”

Hoewel aan de exacte invulling van het randprogramma nog gewerkt wordt, wil Winkelmolen er graag alvast iets over kwijt: “Het concept is vergelijkbaar met de eerdere edities in het Muziekgebouw, met naast onze grote show in de zaal ook optredens van andere acts op een extra podium in de ruime foyer. Beerze Bier is weer aanwezig, met nieuwe speciaalbieren in het assortiment, en uiteraard wordt aan lekker eten ook gedacht.”