Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Foto’s: John Dyer Baizley bij Velvet Music

JDB
Reno van der Looij

Afgelopen woensdag stond John Dyer Baizley met zijn machtige Baroness in de Eindhovense Effenaar (review hier). Het is inmiddels geen geheim meer dat de beste man meer in zijn mars heeft dan enkel muziek maken. Zo ontwierp Baizley niet alleen de album hoezen voor de werken van zijn eigen band, maar ook voor een keur aan andere artiesten (Kvelertak, Vitamin X, Torche, Kylesa, enz.) die graag gebruik maken van zijn unieke karakteristieke werk. Op zijn website A Perfect Monster vind je veel van zijn werk terug, waar je ook zijn prints kunt kopen.

Op deze woensdag dat Baroness in Eindhoven speelt, vond hij vooraf nog tijd om een heuse Pop-Up Art Sale te hosten bij Velvet Music op Strijp-S. Deze gelegenheid om de man in kwestie te ontmoeten lieten velen ook niet aan zich voorbij gaan. Onze fotografe Justina Lukošiūtė was ter plaatse om onderstaande foto’s te schieten en getuige te zijn van een jonge fan die twee prints zelf had gemaakt in John zijn stijl. Eén voor John en één voor zichzelf om te laten signeren. Bijzonder.

John wist overigens nog te melden dat hij de laatste tijd veel te druk is geweest om met zijn kunst bezig te zijn. Roadburn, Baroness en het tourleven slokken alle tijd op. Uiteraard waren de Roadburn prints ook te koop en spoedde het vriendelijke heerschap zich daarna naar De Effenaar om zich op te maken voor de show.