Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

Deze woensdag: Fête de la Musique

Deze woensdag: Fête de la Musique
Guido Segers

Fête de la Musique is een gratis muziekfeest, een ode aan de diversiteit van de muziek. Het wordt gedragen door vrijwilligers, buren, vrienden en ook de artiesten spelen tegen minimale onkostenvergoeding, if any. Wil je er bij zijn? Deze woensdag vindt het festival plaats in de Stadstuin Dommelstraat (tussen het Inkijkmuseum en de Effenaar in).

Fête de la Musique is het vaak een spektakel van diverse muziek: van een ingetogen harp tussen de struiken, draaiorgel, Kaapverdische muziek, Burundi Drums, Armeense fluitist, singer-songwriters tot Gypsy fusion, ska, punk of fanfare. Ook dit jaar bestaat het programma uit een mengeling van intimiteit en uitbundigheid. Het programma wordt doorgaans ter plekke aangekondigd.

Aanvang 17.00 uur
Programma start om 17.30
tot 22.30 uur
En de toegang… die is geheel gratis.

Een beetje achtergrond

Fête de la Musique is van oorsprong een Frans idee maar wordt inmiddels wereldwijd gevierd in meer dan 300 steden. Het Inkijkmuseum organiseert dit in Eindhoven sinds 2009, bijna zonder onderbreking, op 21 Juni, de internationale dag van de muziek. Traditioneel is het een dag waarop muziek maar ook eten en drank gedeeld wordt. Het heeft historisch een volks karakter.

In de nieuwe tijd heeft dit zich wereldwijd ontwikkeld al naar gelang de situatie. In Berlijn is het een netwerk van wijkfeesten, in andere landen spelen de opera gratis.  In Eindhoven brengen we het liefst een zo divers mogelijk programma. En dat kan werkelijk van alles zijn.

De verwachting is lekker weer. Daarom beginnen we op tijd. Maar er is dan ook lekker eten aanwezig: Curry Leave uit India en ook het terras van de Effenaar is open voor gasten van Fête de la Musique.