Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

POPEI lanceert blog vol muzikantentips

Popei
Reno van der Looij

Als je muzikant bent, als hobby of (semi-)professioneel: er komt veel op je af. Eigenlijk ben je gewoon een ondernemer en moet je verstand hebben van repeteren, opnemen, optreden, het binnenslepen van boekingen, marketing, promotie en financiën. POPEI lanceert Muzikantentips.nl, een blog vol muzikantentips voor alle muzikanten in Nederland!

POPEI heeft als missie om mensen met muziek en een sociaal maatschappelijk hart, mensen hun talent te laten ontdekken en ontwikkelen”, aldus Mirjam Sieben, PR/communicatie coördinator bij POPEI. “Het delen van tips voor muzikanten valt 100% in onze missie. Het is super gaaf dat we zo met onze communicatie-afdeling bij kunnen dragen aan de invulling daarvan. We delen sinds februari 2017 bijna iedere week 2 muzikantentips, voorheen vooral gericht op muzikanten uit Eindhoven en omgeving. Maar nu kunnen we met Muzikantentips.nl alle Nederlandse muzikanten helpen!

Schat aan informatie

De blog bevat nu al een schat aan informatie in de thema’s Repeteren & Opnemen, Optreden & Boekingen, Marketing & Promotie en Ondernemerschap & Zaken. Bands vertellen bijvoorbeeld hoe zij hun repetities aanpakken. Programmeurs van zalen vertellen hoe je het meeste kans maakt op optredens. Mirjam deelt bijna iedere week een handige promotie-tip en ook de zakelijke kant wordt niet vergeten. “Er bestaan wereldwijd veel goede muzikanten-blogs, maar die zijn eigenlijk allemaal Engelstalig en gericht op de markten van die landen. Onze blog richt zich echt op de Nederlandse muzikantenscene.”

Facebook-groep en nieuwsbrief

POPEI heeft onlangs ook een nieuwe Facebook-groep gelanceerd www.facebook.com/groups/muzikantentips/. Daarin kunnen muzikanten zelf vragen stellen en/of tips delen. “Er bestond nog geen Nederlandse Facebook-groep voor muzikantentips”, legt Mirjam uit. “Er bestaan wel veel ‘vraag en aanbod’-groepen, maar deze groep is daar juist niet voor bedoelt. In de groep kunnen mensen elkaar echt helpen.” Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van POPEI, dan krijg je wekelijks de nieuwste muzikantentips in je mailbox. Dat kan onderaan de pagina op www.muzikantentips.nl.

Over POPEI

POPEI bevindt zich in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven en heeft alles voor muzikanten onder één dak. Repetitieruimtes, concertzaal, eetcafé met podium, instrumenten reparatie en een opnamestudio. POPEI richt zich op talentontwikkeling.