Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Even terugdenken aan 69 Charger

Even terugdenken aan 69 Charger
Guido Segers

Wij houden dingen in de gaten soms en plots zagen wij op Bandcamp de platen van 69 Charger staan. Dat is gaaf, want als je die nou nog moet gaan zoeken is het een pittige klus. Dus we luisterden even terug naar deze gerenommeerde speedpunkers uit Eindhoven.

De band startte in 1999 met hun vakkundige sloopwerkzaamheden. Zoals de band het zelf omschreef in de bio, vonden zij de gouden formule door de combinatie van gebrek aan muzikale talenten. Het primitieve geluid, geinspireerd door luide bands als The Saints en The Replacements, werd toch best gewaardeerd en op een eigen label, Roulette’s Records, brachten de heren hun eerste 7″ ‘I’ve Got A Feeling’ uit.

Opdat de jonge jaren niet vergeten mogen worden, volgt ook de compilatie ‘From Ideal Son to Low-life Scum: The First Few Years’. Een collectie met het vroege werk van de band dat anders vergeten zou worden.

Het balletje ging pas echt rollen toen in 2004 Stardumb Records (iedereen die toen een beetje punk leuk vond kent ze) de band binnenhaalde. Het album ‘Thrash Deluxe!’ zag al snel het licht en eigenlijk was er niemand die daar wat over te zeiken had.

De band deelt het podium met acts als ZekeThe HivesGluecifer en vele anderen, maar natuurlijk ook Eindhovense helden als The SpadesPeter Pan Speedrock en god weet wat allemaal nog meer. In 2007 volgt de tweede langspeler ‘Ain’t Got A Clue’. Daarna komt het feest wel zo’n beetje tot een eind.

Wat de bandleden daarna zijn gaan doen? Drummer Roxa Roulette schijnt in Traumahelikopter te spelen, G. Charger schijnt iets met Elvis te doen en speelt met Bartmann in een bandje. Ook speelt één van de Chargers mee in The Chase Club. Weet jij er meer over? We horen ’t graag.

Foto top van Bandcamp pagina 69 Charger.