Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Muziekgebouw Eindhoven bestaat 25 jaar

Muziekgebouw Eindhoven bestaat 25 jaar
Guido Segers

In september 2017 is het 25 jaar geleden dat Muziekgebouw Eindhoven haar deuren opende. 25 jaar vol prachtige concerten en intense muziekbeleving waar we enorm trots op zijn! We vieren dit jubileum met een feestelijke open dag met allerlei gratis optredens én een bijzonder jubileumconcert door het Cincinnati Symphony Orchestra.

25 jaar Muziekgebouw Eindhoven
De stad Eindhoven en de provincie Noord-Brabant beschikken over een eigentijdse en internationale concertzaal met een wereldwijd geroemde akoestiek. Na de redesign in 2010, versterkt Muziekgebouw Eindhoven tevens de identiteit van de regio op het gebied van licht, technologie en design. Ongeveer vier miljoen bezoekers hebben de afgelopen 25 jaar genoten van jazz, pop, world en klassieke muziek. Ook vernieuwing en talent hebben een bijzondere plaats in het totale programma. Muziekgebouw is er voor u; sprankelend, inspirerend en verbindend.

Open dag
Op zondag 3 september viert Muziekgebouw haar jubileum met een feestelijke open dag van 11.00 – 17.00 uur. Tijdens deze dag bruist het Muziekgebouw van muzikale diversiteit. Er is een pannenkoekenconcert voor de kinderen, een singer-songwriter stage in de Stadsfoyer met o.a. J W Roy en Ad van Meurs all stars, een Muziekgebouw Recordings Stage in de Kleine Zaal en een Festival Stage met het beste van slagwerkfestival Tromp, kamermuziekfestival Storioni en van Cross-Linx. Daarnaast zijn er backstagetours, verrassingsoptredens in de Heuvel Galerie en een lichtshow in de DLL Grote Zaal. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in Muziekgebouw Eindhoven. Bekijk hier het programma.

Jubileumconcert
Op zondagavond 3 september zet Muziekgebouw haar jubileum extra luister bij met een zilveren jubileumconcert. Het beroemde Cincinnati Symphony Orchestra speelt een schitterend programma vol romantiek en een tikje Amerikaanse glamour. De Franse sterviolist Renaud Capuçon neemt de solistenrol op zich in het geliefde vioolconcert van Bruch. Dit jubileumconcert is een unieke gelegenheid waarbij we het glas heffen op het 25-jarige bestaan van Muziekgebouw Eindhoven. Kaarten zijn te bestellen voor de speciale jubileumprijs van €25!