Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

White Boy Wasted – Double Vision

White Boy Wasted – Double Vision
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

Speedrock!

En toen was ie weer afgelopen...

We kennen ze inmiddels wel, de jongens van White Boy Wasted. Daarom weten we allemaal dat het hoog tijd werd voor die debuut plaat en die komt in de vorm van een mooi rond schijfje van Lighttown Fidelity met twee puike liedjes.

Het was in de begindagen nog niet helemaal helder welke koers het drietal ging varen, maar op deze plaat wordt het duidelijk dat die lege plek die Peter Pan Speedrock achtergelaten heeft zeker begeerd wordt. White Boy Wasted klinkt op deze schijf hongerig, energiek en vurig. Bij sommige eerdere releases was het geluid nog een beetje braafjes, maar daar zijn we nu vanaf.

‘Double Vision’ maakte eerder als videoclip al furore. Mag jij raden waar dat liedje over gaat dan… Een opgejaagde, thrashy beat met van die onheilspellende gromgitaren jakkert vrolijk voort terwijl zanger Sid van Kastel gehaast de teksten in de microfoon brult. Op veel delen wordt hij daarin ondersteund door Alex Kooy op gitaar. Gewoon gas geven en bier tanken dus.

‘Dope Sucks’ klinkt niet alsof ze’t menen. Lekkere rock’n’roll rifjes en weer die puike, opgefokte sound die we zo missen van deze mannen. Ja, dit is een plaatje voor de fans van PPSR en Zeke. Daarom is het eigenlijk ook veel te kort om gelijktijdig je huiskamer te verbouwen met maar een goede 3+ minuten in totaal.