Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Randy Newman naar Eindhoven

Randy Newman naar Eindhoven
Guido Segers

De Amerikaanse Randy Newman is een van de meest succesvolle singer-songwriters ooit. Begonnen als tekstschrijver, maar sinds de jaren 70 als soloartiest op het podium, zit hij inmiddels 50 jaar in het vak. Zo heeft hij al meer dan 35 albums op zijn naam staan. In liedjes als ‘Short People’, ‘I Love LA’ en ‘You’ve Got a Friend In Me’ komen Rythm-and-blues en popmuziek op een unieke manier samen, met een flinke dosis maatschappelijke kritische en ironische teksten.

Sinds de jaren tachtig heeft Newman zich ook toegelegd op het componeren van filmmuziek en schrijven van soundtracks voor Disney klassiekers als Toy Story, Monsters inc. en Cars. Hij ontving voor dit werk twintig Oscarnominaties, waarvan twee verzilverd, en zes Grammys. Newman is nog altijd even productief en bracht onlangs zijn nieuwste album ‘Dark Matter’ uit. Op deze goed ontvangen plaat heeft Newman zijn eigen grenzen afgetast én verlegd. Zo brengt hij rauwe en eerlijke satirische liedjes over kwesties van nu. En dat helemaal op z’n Randy’s.

Bovenal is Randy Newman een rasentertainer. Weinig artiesten komen op zijn hoogte. Maak dit unieke concert mee in Muziekgebouw Eindhoven want hij blijft ‘Lonely at the Top’.

Dinsdag 27 februari 2018
Randy Newman
Entree: € 55 (exclusief servicekosten)
Verkoop vanaf 1 september 10:00
Aanvang: 20.15 uur
Info & tickets: www.muziekgebouweindhoven.nl