Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Tiny Legs Tim opent nieuw seizoen Björn’s Vondsten

Tiny Legs Tim opent nieuw seizoen Björn’s Vondsten
Guido Segers

op donderdag 7 september start een nieuw seizoen Björns vondsten in ’t Vonderke. De vorig seizoen geïnitieerde live avond in café ’t Vonderke keert na twee maanden zomerstop weer terug en vindt nog steeds iedere eerste donderdag van de maand plaats. Op 7 september wordt de door naamgever Björn van der Doelen gehoste live avond ingevuld door Tiny Legs Tim (BE). Aanvang 21.00 u, gratis entree.

Tiny Legs Tim (BE)

Tiny Legs Tim uit België bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroad” verhaal dat leest als een medische thriller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd.

Tiny Legs Tim laat zich inspireren door akoestische duo’s als Sonny Terry & Brownie Mcghee, Mississippi Fred Mcdowell & Johnny Woods, maar heeft vooral meer dan ooit zijn eigen stem gevonden met een verfrissende mix van fingerpicking, Delta blues, shuffles, country, folk en rag time.

Met vier albums en shows in onder andere Ancienne Belgique en TivoliVredenburg, op festivals als Blues Peer, Dranouter en Moulin Blues Festival en voorprogramma’s voor bijvoorbeeld Pete Doherty, Richard Thompson en John Mayall, staat Tiny Legs Tim meer dan ooit op eigen benen en mag hij gezien worden als een topper in de roots scene.

Over Björns vondsten in ’t Vonderke

Björns vondsten in ’t Vonderke is een initiatief van café ’t Vonderke in samenwerking met Björn van der Doelen, de voormalig PSV-voetballer en huidig muzikant die zijn naam heeft verbonden aan het initiatief, ’t Vonderke is een buurtkroeg aan het Lodewijk Napoleonplein in het Eindhovense Vonderkwartier. Van der Doelen en ‘t Vonderke hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse wens: een laagdrempelig podium bieden voor rootsmuziek in Eindhoven. Iedere eerste donderdag van de maand speelt er een act uit het roots genre in ‘t Vonderke, de entree is steevast gratis.

Een afdrukbare foto van Tiny Legs Tim is bijgevoegd. Video’s:
https://www.youtube.com/watch?v=QaXCwS_4zOY