Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 30 november 2023

Scroll to top

Top

Helldorado komt met vier nieuwe namen

Helldorado komt met vier nieuwe namen
Guido Segers

Volgens de evenementenbranche worden er dit jaar in Nederland zo’n 865 festivals georganiseerd. Om daar als nieuwkomer nog tussen op te vallen, moet je natuurlijk van goeden huize komen. Helemáál als je als ook nog eens een volstrekt origineel en uniek festival wilt neerzetten waar zelfs de meest verwende blasé festivalganger met grote ogen en open mond rondloopt. Bijvoorbeeld om zich te vergapen aan de vandaag vier nieuw toegevoegde acts Red Fang (US), Kid Congo And The Pink Monkey Birds (US), Lords Of Altamont (US) en Dead Elvis And His One Man Grave (NL). De nieuwe trailer staat hier.

Het gloednieuwe heavy rockfestijn HELLDORADO-The Incredible Rock & Roll Freakshow, dat op zaterdag 18 november zijn eerste editie beleeft in het Klokgebouw in Eindhoven, valt op door zijn buitengewone programma met flink wat adrenaline opwekkende bands waarvan het merendeel niet vaak in Nederland optreedt; met freaky circus side-show acts én met stand-up comedy. Daarnaast zal de sfeer op HELLDORADO dankzij aparte decors, het eigenaardige randprogramma en door de veelal excentrieke bezoekers zèlf ook uniek zijn.

Line-up tot nu toe in alfabetische volgorde; meer namen volgen spoedig

Bands: Big Business (US), Birth Of Joy (NL), Dead Elvis And His One Man Grave (NL), Dead Lord (SWE), Fifty Foot Combo (BE), Imperial State Electric (SWE), Kid Congo And The Pink Monkey Birds (US), La Muerte (BE), Lords Of Altamont (US), Monomyth (NL), Nashville Pussy (US), Orange Goblin (UK), Red Fang (US), The Urban Voodoo Machine (UK), Tigre Blanco (NL), The Darkness (UK), Triggerfinger (BE).
(Circus) side-show acts: Captain Catastrophy (BE), Cunning Stunts Cabaret (UK), The Death Do Us Part Danger Show (UK), The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash (D).
Stand-up comedy (in de Cockroach Comedy Chapel): Bob Slayer (UK), Dennis & Denvis (NL), Jeroen Leenders (NL), Lucy Hopkins (UK), Bramedy (NL).

HELLDORADO-The Incredible Rock & Roll Freakshow

HELLDORADO is een wild toevluchtsoord voor liefhebbers van het niet-alledaagse die los willen gaan bij internationale grootheden uit de metal, stoner/psychedelica, surf, rock-‘n’-roll, heavy trash, country-, hard- en garagerock. Naast deze muzikale entiteiten kunnen liefhebbers van bizarre en wilde stunts (o.a. degenslikkers, messenwerpers, worstelaars en vuurspuwers) hun hart ophalen bij onder meer stripsters, waarzeggers als ook bij stand-up comedians.